Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2018. január

kutcherVolker Kutscher: Der nasse Fisch A cím furcsa ügyekre utal. A főszereplő, Gereon Rath pedig szinte csak különös ügyekkel szembesül. Frissen kerül fel Berlinbe, az erkölcsrendészethez, ám a halódó weimari köztársaság zűrzavaros világában, a korrupció és a körmönfontság, a politika és a karrierizmus hálóiba kerülve igen gyorsan fel kell nőnie a feladataihoz. Eredetileg csak egy pornófényképeket készítő banda nyomába kellett volna erednie, azonban hamarosan titokzatos oroszok, kommunisták, kapitalisták, kínaiak és szélhámosok kerülnek az útjába. Egy ember eltűnik, egy másik holtteste pedig előkerül a csatornából... Elásott és kiásott további hullák, ékszerek, fényképek, és ide-oda csempészett pisztolyok járják körtáncukat az ifjú felügyelő körül, aki már azt sem tudja, minek is kellene inkább örülnie: hogy átkerülhetett az A osztályra, gyilkossági nyomozónak, vagy hogy sikerült észrevennie, hogyan akarják éppen őt belekeverni egy gyilkosságba.
A nagyon erős hangulatú, fordulatos, korfestő jelenetekkel teli, néhol nagyon akciódús, máshol viszont kissé lassabb menetű krimi masírozó nemzetiszocialistákkal, kommunistákkal, prostituáltakkal, emigráns orosz arisztokratákkal és gyanakvó német házmesterekkel, felvonuló munkásokkal és züllött belvárosi bárokkal egészen biztosan rabul ejti az olvasót.

makláriMaklári Tamás: Csodás történetek németül
Izgalmas és egyszerre tartalmas anyanyelvi történeteket olvashatunk a hétköznapok hőseiről. Az újságokból, magazinokból vett szövegek szótárazva, könnyed lexikai gyakorlatokkal felturbózva várják a nyelvtanulókat.
A kötetet középfokra készülőknek éppúgy ajánljuk, mint azoknak, akik már letették a nyelvvizsgát vagy érettségit, sőt végzős nyelvtanároknak is, akik tudásukat szinten akarják tartani és az egyetemen nem tanított mindenféle nyelvi csemegékre, élő nyelvi fordulatokra szeretnének bukkanni.

bowenRhys Bowen: Her Royal Spyness
Ha Agatha Christie és P. G. Wodehouse együtt írna detektívregényt, ilyen lenne.
A szerző, eredeti nevén Janet Quin-Harkin a 90-es években kezdett krimiket írni. Rhys Bowen álnéven három sorozatot is útjára indított. Gyűjteményünkbe most abból a sorozatból vásároltunk néhány példányt amelynek főhőse a brit ariszokratra Lady Georgiana ("Georgie") és a 30-as évek Angliájában játszódik.
A trónöröklési sorrendben Lady Victoria Georgiana Charlotte Eugenie az esélytelen harmincnegyedik helyen áll, és szegény, mint a templom egere. Miután lelécel a skóciai családi kastélyból, és ezzel megússza, hogy férjhez kelljen mennie Halpofához (Siegfried herceghez), Londonba költözik. A fővárosban meglepő kalandok várnak rá...


pfotenAuf leisen Pfoten kommt der Tod : 12 Katzenkrimis
Nem minden macska elkényeztetett szobakandúr vagy az etetőtálka, az ablakpárkány és a karosszék között pendliző cica, aki tökéletesen meg is elégszik ezzel az élettel. Ebben a 12 krimi novellában a macskák gyilkosokra vadásznak. Minden macska született vadász és néhányukban egy tigris szíve dobog. Bársonytalpú, csendesen közelítő kedvenceink tizenhárom, húsz oldalnál kevesebb krimi novellával teszik izgalmassá és élvezetessé a nyelvtanulást illetve gyakorlást.

danishComplete Danish (Teach Yourself)
A Complete Danish könnyedén vezet be ebbe a kevesek által tanult kis európaitól nyelvbe. Annyi nyelvtant, szóanyagot, kész mondatot, irányított párbeszéd panelt és gyakorló feladatot, ad, amivel magabiztos kezdőkké válhatunk és elmozdulhatunk a középfok irányába. Bepillantást enged a dán kultúrába és gondolkodásba.
A nyelvkönyv tanítási módszerével a nyelvtani szabályok gyorsabban elsajátíthatók, a tanultakra jobban emlékezünk, és kreatívabban használjuk majd a mindennapok során.
A nyomtatott szöveget hangzó anyag is kiegészíti. A könyv használatához B2 szintű angol nyelvtudás szükséges.