NÉPMESE NAPJÁNAK ÜNNEPE

 2017. szeptember 30-án délelőtt 11 órakor a gyermekkönyvtárban különleges könyvtári forgataggal várjuk a családokat. Mesemondókat hívtunk, akik ezer szállal kötődnek az anyaföldhöz és a föld ajándékaihoz:
Elek István mezőgazdász Kerecsendről érkezik hozzánk
Gál István méhész Andornaktályáról hozza történeteit,
Lőrincz György borász pedig Egerszalókról.

Örömmel, kíváncsisággal és nagy szeretettel jönnek. 
Zenél a világhírű ROMENGO együttes.
A mesék mellé csere-berét kínálunk a velünk ünneplőknek. Terülj-terülj asztalkánkra hazai földről várunk csereberére saját termést, télire eltett nyári ízeket és színeket, bevált, kipróbált recepteket és elcserélhető szakácskönyveket. Terülj-terülj asztalkánkon a könyvtárosok, s az olvasók kínálata egyaránt ott lesz. Fontosnak tartjuk, hogy szót váltsunk egymással, osszuk meg tudásunkat, ötleteinket egymással. Csak úgy jóízűen beszélgessünk.
Ez az alkalom egyben a Bébillér családi mesekör, a Ciróka kör és a Sárkánykör évadnyitója.
Az mesekörökön elmúlt két évben nagyszerű magyarok – magyar királynék és világjáró tudós férfiak -  nyomában európai és Európán kívüli népek meséit ismertük meg. 
Ez év őszén hazatérünk. Anyaföldünk tájain járunk majd egyszerű emberek, csodálatos mesemondók nyomába szegődve. Megismerjük küzdelmes, dolgos életüket; a földet, ahol éltek, amit szerettek; a kultúrát, ami az övék volt. Szépséges meséikből válogatva velük együtt mi is eljutunk a megtartó meseföldre.
Kategória: 
Hírek: