Szeptemberi könyvajánló

Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa
A 28. században Valerian és Laureline feladata a jog és a rend fenntartása az univerzum emberlakta területein. A védelmi miniszter megbízásából a két téridőügynök az Alfára utazik – arra a szüntelen növekvő és fejlődő űrállomásra, amelyhez évszázadokon keresztül százával csatlakoztak a földönkívüli lények, hogy megosszák egymással tudásukat, ismereteiket és megismerjék egymás kultúráját.
De az Alfa szívében titokzatos, sötét erő szunnyad, amely kitörni készül és puszta létében fenyegeti a békeszerető lények harmonikus együttműködésének csodálatos szimbólumává vált űrállomást, ismertebb nevén az Ezer Bolygó Városát. Valerian és Laureline versenyt futnak az idővel, hogy fényt derítsenek a rejtélyre és megóvják a pusztulástól az Alfát, s ezzel megmentsék az egész világegyetem jövőjét.

Lutz Seiler: Krúzó
Miután megtörténik a baj, Edgar Bendler kereket old. Az életéből szökik ki, mosogató lesz a Keleti-tenger Hiddensee nevű legendás szigetén, túl az időn és a híreken. Itt ismerkedik össze Alexander Krusowitschcsal, azaz Krúzóval. Nehéz és meghitt barátság veszi kezdetét. Krúzó, a sziget mestere és tótumfaktuma bevezeti Edet az idénymunkás-rítusokba és a szexuális beavatást is hozó éjszaka törvényeibe. A szigetközösség motorja a Krúzó-féle utópia, mely a keletnémet szárazföld (és az élet) hajótöröttjeit azzal kecsegteti, hogy három éjszaka múltán a szabadság gyökeréig juthatnak. 1989 ősze azonban alapjaiban rázza meg a szigetet. A vége: élet-halál harc – és egy ígéret.
„Robinzonád” és egy rendkívüli barátság története: a hajdani NDK-ban íróvá érett Lutz Seiler régen várt regénye – mely 2014-ben a legnagyobb német irodalmi elismerést jelentő Német Könyvdíjat is elnyerte – 1989 nyarától a jelenig ível. A rendkívüli atmoszférájú, torokszorító történetet a Keleti-tengerbe fulladt NDK-s menekültek nyomába eredő, igen alapos kutatás teszi hitelessé, melynek szálai egészen Koppenhágáig, a dán államrendőrség katakombáinak mélyéig vezetnek.

Gillian McAllister: Bármit, csak ne az igazat
Belenéztél már a párod mobiljába?
Tényleg ezt akarod?
Felkészültél a következményekre?
Minden egy e-maillel kezdődött.
Rachel meg sem akarta nézni. Szereti Jacket, és közös gyermeküket hordja a szíve alatt. Megbízik a férfiban.
Most azonban, miután látta, már nem tudja meg nem történtté tenni azt a percet. Sem az események láncolatát, amelyet elindított.
Vajon miért hazudik Jack a múltjáról? Mi az, amit rejteget? És Rachelnek van joga hozzá, hogy mindenáron megtudja az igazat?
Te mit tennél, ha úgy gondolnád, hogy a párod titkol valamit?
A Bármit, csak ne az igazat Gillian McAllister lenyűgöző, átütő thrillere csalásról, árulásról és egy asszony megszállottságáról, hogy kiderítse az igazságot.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: