AUGUSZTUSI PROGRAMCSEMEGE A HEVESTÉKÁBAN

A szeptemberi hónapot megelőzve a megyei könyvtárunk által támogatott HEVESTÉKA KSZR programok augusztusban kicsit pihenőn voltak, hogy a tanévet mindenki újult erővel kezdhesse. Azonban még így is voltak települések, akik programokkal gazdagították az előző hónapot. Rengeteg egyéni szervezésű program volt a heves megyei Könyvtár, Információs és Közösségi Helyeken, és a KönyvtárMozi vetítésekhez, Könyvet a kézbe! játékunkhoz kapcsolódva is sok programot szerveztek a települések. 

 
Lássuk tehát az augusztusi programok első három helyezettjét: 
 
1. hely: KönyvtárMozi 
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 
2. hely: Könyvekbe zárt egészség 
Beszélgessünk az egészségről, az egészséges életmódról egy csésze gyógynövényből készített tea mellett. Fürkésszük a gyógynövények áldásos hatásait. Hívjuk segítségül a könyveket is, hogy felfedezhessük a könyvekbe zárt egészséget!
 
3. hely: holtversenyben a Mozdulj rá! Könyvespolctúra és a Könyvek és kézimunka 
 
Mozdulj rá! Könyvespolctúra
A kortárs regények megszólítják a mai fiatalokat, akik gyakran nem tudnak mit kezdeni a kötelező olvasmányokkal – főként azok régies nyelvezete miatt. Fontos, hogy nekik szóló, jól szerkesztett szövegeket adjunk a kezükbe. A program során olyan könyvekkel ismerkedünk meg, amelyeket kamaszok ajánlanak youtube-os videónaplókban kortársaiknak, a könyvek cselekménye olyan környezetben játszódik, amelyeknek köze van a mai fiatalok életéhez.
 
 A kézimunka története a kezdetektől napjainkig - Könyvek és kézimunka 
képes előadás a kézimunkák fajtáiról (horgolás, kötés, gyöngyfűzés, gyöngyszövés, szalaghímzés, gobelin, keresztöltés stb
egy mintadarab elkészítése (hazavihető)
azokat várjuk, akik láttak már hímzőtűt, kötőtűt – kezdőtől haladóig, felső korhatár nincs.
A program folytatásos, több előadás is kérhető, az alábbi témákban: szalaghímzés, gyöngyfűzés, hímzés, a makramé alapjai
 
 
További sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is! 
 
 
 
A szeptemberi téma: Komisz kölykök
A hozzá ajánlott könyv pedig: Serge Bloch, Anne Blanchard, Jean-Bernard Pouy: Mihasznák enciklopédiája: komisz kölykökből zsenik 
 
 
 
 
 
 
Kategória: 
Hírek: