Jodi Picoult – A két út könyve

(Romantikus regény)

A ​döntéseink időnként meglepő utakra terelnek.

Dawn mindent tud a halálról – legalábbis ebben a hitben él. Hospice-dúlaként segíti
a betegeit, hogy helyrehozzák a múlt hibáit és befejezzék félbemaradt dolgaikat, hogy
megbékélve léphessenek át a túlvilágba.
Amikor azonban Dawn repülőgépe zuhanni kezd, és úgy hiszi, már csak pillanatok vannak hátra az életéből, maga is megdöbben, hogy nem a férje jut eszébe, hanem másvalaki. Egykori egyiptológus kollégája, Wyatt Armstrong régész.

A szerencsés kimenetelű repülőgép-katasztrófa után Dawn úgy dönt, visszamegy Egyiptomba, a régészeti ásatáshoz, és megkeresi hajdani szerelmét, Wyattet, sőt, folytatja a túlvilágra vezető út első ismert térképének, a Két út könyvének kutatását.
A könyv fejezeteiben Dawn két lehetséges jövője bontakozik ki egymás mellett, és
mindkét jövőképben feltárulnak a rég eltemetett titkok és kételyek.

Mi alakítjuk a választásainkat, vagy a választásaink alakítanak bennünket?
Kik lennénk most, ha másként alakult volna az életünk?

Forrás: moly.hu

„Az írónő zseniálisan ötvözi a szerelmi szálat az egyik legmisztikusabb és érdekfeszítő hellyel, a kvantumfizikával és az olyan komoly elemekkel, mint a halál és a család.

Egy végtelenül összetett és csodálatos valamit alkotott, amit képtelenség letenni. Hiszen tegye fel a kezét az, akit nem foglalkoztatott már legalább egyszer életében az ókori sírkamrák és a hieroglifák? A múmiák és a mumifikálás?

Ezeket az izgalmas elemeket vegyítette össze a halál fájó érzésével, a gyermekkori önértékelési zavarokkal és a döntéseink fontosságával. Filozofikus és elgondolkodtató kérdések tömkelege A két út könyve, ami egy újabb kedvenc lett.”

http://www.ahmagazin.com/jodi-picoult-a-ket-ut-konyve/

Forrás: ahmagazin.com