Könyvajánló - 2016. november

Toppantós – Legkisebbek mondókás – és verseskönyve (szerk. Lovász Andrea). Bp. Cerkabella, 2016.

A Toppantós a legkisebbeknek készült: a népköltészeti és gyerekirodalmi szövegek legjavát válogattuk ki. A legegyszerűbb dajkarímektől kezdve egészen a verses mesékig, játékmondókákig, találós kérdésekig sok-sok mondogatni valót kínálunk.

Stefanie Dahle: Szamócka. Bp. Manó Könyvkiadó, 2016.

Szamócka a szamócatündér élete csupa kaland!Miközben Bibóval, a pillangóval a tóban fürdenek, valaki ellopja Szamócka ruháját. Vajon ki lehet a tettes? A kis tündér nyomozásba kezd... Centi, a süni nem tud téli álomra szenderedni,mert bántja, hogy összeveszett a legjobb barátjával. Szamócka segít kibékíteni ôket. Cickány Cilinél is elkél a segítség, mert mindjárt megérkeznek a teadélutánra meghívott vendégek, ám Cili megfázott, és még teát sem tudott készíteni. Még az a szerencse, hogy Szamóckának mindig van egy jó ötlete!!

 Rófusz Ferenc: A legvidámabb gyereknap. Bp. Pozsonyi Pagony, 2016. (Hoppimesék)

Szerinted milyen lehet egy olyan faluban élni, ahol minden nap ünnepnap? Ha megismered Toppit, Dokit, Sütit, Morcit és Pötyit, te is megtudhatod! Hogy kik ők? Ők a hoppik. Sürögnek-forognak, faragnak-festenek, mert az ő feladatuk arról gondoskodni, hogy a világ különböző tájain minden fontos esemény fergetegesen alakuljon!
Az Oscar-díjas Rófusz Ferenc meséjével a legkisebbek a hoppikkal együtt készülődhetnek a szülinapokra, a gyereknapra vagy karácsonyra.

Lackfi János: Szerelmi nyomozás. Bp. Scolar Kiadó, 2016.

SZERINTEM A BÁLINT TÖK HELYES, TOTÁL BELEZÚGTAM LOVE egyik nap ilyen feliratú levélkére bukkan Bálint, aki az egyik legjobb fej srác a laza osztályban. Elkezd nyomozni, vajon ki érdeklődhet ennyire az ő szerelmi ügyei iránt Merthogy lennének neki szerelmi ügyei, ha végre megtalálná azt a lányt, aki ezt a levelet írta Igazi kamaszregény!

  

J. K. Rowling: Harry Potter és az elátkozott gyermek. Bp. Animus, 2016.

Jack Thorne-nak J. K. Rowling, John Tiffany és Jack Thorne új története alapján írt színdarabja, a Harry Potter és az elátkozott gyermek a Harry Potter-sorozat nyolcadik része, egyszersmind az első, színpadon bemutatott hivatalos Harry Potter-történet. Harry Potter élete sosem volt könnyű - és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskolás korú gyermek apjaként kell helyt állnia. Miközben Harry a múlttal viaskodik, ami nem hagyja magát eltemetni, legkisebb fiának, Albusnak meg kell küzdenie a rákényszerített családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a nyugtalanító ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy sötétség néha egészen váratlan helyekről támad.

Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva. Bp. Tilos az Á könyvek, 2016. (Szappanopera 1.)

Ha a legjobb barátod a titkos szerelmed, akkor csapdába estél. Ha elcipeled magaddal egy tévésorozat szereplőválogatására, ne csodálkozz, ha más is meglátja benne, amit te már régen tudsz...Dé, azaz Kozák Dénes egy vagány, kedves srác és iszonyúan jó a humora. Stern Virág pedig arról álmodozik, hogy ne csak jókat dumáljanak, ne csak együtt fűszerezzék újra a menzakaját, hanem Dé maga legyen a nagy Ő. A sztárok világába lépve olyan ellenfelek jelentkeznek, mint a szépséges tinisztár, Szilágyi Dzsenifer.

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: