Könyvajánló - 2016. október

Paulette Bourgeios: Franklin kiskutyát szeretne. Bp. Gulliver Lap-és Könyvkiadó, 2015.

Franklin, a kis teknős tud kettesével számolni és be tudja kötni a cipőfűzőjét, de még sok mindent kell megtanulnia, amíg nagy teknős lesz. Franklinnek minden vágya, hogy legyen egy háziállata. No de milyen? Talán egy papagáj? Vagy kutya, cica? Esetleg nyúl? Nem könnyű a választás.

Harcos Bálint: Petya és Tulipán. Bp. Pozsonyi Pagony, 2016.

Ismerjétek meg Petyát, ezt a vörös hajú, rátermett kisfiút! Egy rozoga bérház legfelső emeletén lakik, a padlás alatt. Na persze nem egyedül: itt lakik még Aurél, egy nagybajszú cincér; Berci, a mókus; Ficam, a balerinának készülő flamingó és Mezítláb Jaguár, aki bárhol, bármilyen helyzetben el tud aludni. És ne feledkezzünk meg Ciliről, Petya kishúgáról sem. Ám mindenekelőtt és elsősorban itt van Tulipán, ez a nagy, bumfordi, imádni való medve. Épp most esett be a padlásról. De mit keres Petyáéknál? Honnan jött? Ezt mind ki kell deríteni: még ma!

Jonathan Meres: Koalal kalamajka1. Aki mer, az nyer! Bp. Manó Könyvkiadó, 2015.

Ismered Havert, Tesót és Ficakot, a világ leglustább koaláit? Átalusszák a nagy költözést is, így lemaradnak a teherautóról, ami átviszi társaikat a város másik végében levő állatkertbe. Most aztán törhetik a fejüket, hogyan érjék utol őket! Ficaknak támad egy remek ötlete, és az állatgondozó magára hagyott kisautójával hárman elindulnak a városba. Vajon sikerül eligazodniuk az utcák dzsungelében és eltalálni az állatkertig? Vagy csak egy óriási kalamajka lesz az egészből? Olvasd el a három eukaliptuszrágcsáló álomszuszék nagyon vicces történetét, és megtudod!

Stuart Gibbs: Kémsuli. Szeged. Könyvmolyképző Kiadó Kft., 2016.

ÜGYNÖK: Ben Ripley, 12 éves KÜLDETÉS: Túlélni a tudósképzőt, ami valójában a CIA ügynökképző akadémiáját takarja, és megszerezni a lányt CÉLKITŰZÉSEK:
1. Találd meg a fondorlatos kettős ügynököt, aki beépült az iskolába!
2. Próbálj életben maradni!
3. Bizonyíts be, hogy alkalmas vagy a kémszakmára, és közben ne csinálj komplett hülyét magadból!
AZ ÜZENET OLVASÁS UTÁN AZONNAL MEGSEMMISÍTENDŐ!

Florence Hinckel: Titkok.com. Szeged, Könyvmolyképző Kiadó Kft., 2016.

Minden lánynak (no meg fiúnak) vannak fájdalmas, szomorú vagy épp szuper érdekes titkai, amiketnem mer bevallani senkinek. Monának zseniális ötlete támad: internetes fórumot hoz létre, ahol mindenki kiöntheti a szívét. Névtelenül. Barátnői lelkesen csatlakoznak hozzá,és a fórumra csak úgy özönlenek a tanácsot kérő bejegyzések. Köztük olyan is, ami mögött érezhetően túl súlyos titok lappang. Monáék nehéz helyzetbe kerülnek. Segíthetnek-e azon, aki küldte? És ha igen, hogyan?
Vagy lehet, hogy Mona ötlete mégsem volt olyan zseniális?

Holly Smale: Geek Girl 4. A lány, aki ragyogni akart. Bp. Menő könyvek, 2016.

Harriet Manners rengeteg dolgot tud. Például ezeket:
* A vécépapírt a kínaiak találták fel i.sz. 600-ban
* Az üstökös csóvája mindig a Nap felé mutat
* Egy egészséges emberi szív átlagosan hetvenet üt percenként. Akkor is, ha összetörték.
Arról viszont semmit nem tud, hogyan szerezzen barátokat az új osztályban. Vagy hogy mi lehet az oka annak, hogy régi barátai kerülik. Arról pedig végképp fogalma sincs, hogy mit jelent ragyogó, sikeres szupermodellnek lenni. Pedig ő most már végképp azzá vált! Vajon felkészült Harriett arra, hogy végre sztárként éljen, vagy el fog szúrni mindent??

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: