Könyvajánló - 2016. augusztus

Király Levente: Van egy kutyánk. Bp. Manó Kiadó, 2016.

Ez a könyv tele van kutyákkal. Nem is akármilyenekkel! Van például egy skót juhász, aki pulcsit horgol magának; egy yorkie, akinek a kedvence a meggy; no meg egy bernáthegyi, aki eladó egy hordóboltban. Talán ennyiből is kiderült, hogy Király Levente kötete nem tudományos igénnyel összeállított kutyahatározó, hanem remek humorral megírt versbe szedett kutyasoroló, amely kicsit és nagyot egyaránt szórakoztat. Az élményt Igor Lazin illusztrációi teszik teljessé.

Hercegnők. Bp. Scolar, 2016. (Mit? Miért? Hogyan?)

A Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának 42. kötete a királyi kastélyok világába kalauzolja az óvodásokat és a kisiskolásokat. A könyvet lapozgatva megtudhatják, hogyan teltek a különböző korokban élt hercegnők napjai, milyen ruhákat hordtak, hogyan szépítkeztek, kivel találkoztak a báli forgatagban. A könyv végén még egy kivágható öltöztetős babát is találnak.

 Berg Judit: Rumini kapitány. Bp. Pozsonyi Pagony, 2016.

Galléros Fecó csatlakozik a Kartács-tengerre tartó Szélkirálynőhöz, hogy elrabolt kisfia és Sajtos Rozi nyomába eredjen. Újra együtt hát a legénység! De egy végzetes baleset során Rumini és Fecó eltűnik, később a Szélkirálynő is vég¬veszélybe kerül, ráadásul nem kevesebb, mint három gonosz keresztezi hőseink útját: Pengecsőr báró, André de Majré és Vipera. Bár a helyzet gyakran válik reménytelenné, hőseink mégis mindig megtalálják a kiutat, néhol a szerencse, máskor jó szándékú barátok segítségével. És hogy hogyan lesz Ruminiből kapitány? Ez is kiderül a sorozat legújabb, 8. részéből!

Luigi Garlando: Fontos döntés. Pécs. Alexandra Kiadó, 2016. (Gól! 7.)

Tommi döntött: otthagyja a Hagymácskák csapatát, hogy az Inter soraiban játszhasson. Most egy igazi regionális bajnokság előtt áll, első osztályú csapattársakkal és olyan ellenfelekkel, akik nem viccelnek... Előbb azonban még ki kell állnia egy utolsó, emlékezetes mérkőzésen a régi csapattársaival: gyerekek a szüleik ellen, avagy pontosabban... Hagymácskák a Póréhagymák ellen!

Tea Stilton: A skót kastély titka. Pécs. Alexandra Kiadó, 2016.

Kalandra hívnak benneteket Tea Angyalai. Mit szólnátok egy izgalmas, skóciai utazáshoz, méghozzá motorkerékpárral? Tea Angyalai biztosan nem hagynak ki egy ilyen kalandot. Tartsatok velük ti is! Skóciában egy ősrégi kastély várja, hogy az öt tettre kész egérlány megfejtse titkait, és megakadályozza, hogy romba döntsék.

Jean-Philippe Arrou-Vignod: A repülő camembert. Bp. Manó Kiadó, 2016. (Lesz nemulass)

Adott egy nagycsalád, amelyben hat fiútestvér él, és akiket mind Jean-nak hívnak: Jean-A, Jean-B és így tovább, egészen F-ig. A gyerekek különleges szünidőnek néznek elébe: a Holdra lép az első ember, amit élő közvetítésben néz az egész család egy bérelt televízión. Kiderül, milyen veszélyeket rejt egy üres szekrény, ha költözködés közben játszik bújócskát hat fiú, hogyan lehet horgászbottal dinoszauruszt fogni, hogyan repül a camembert sajt, és milyen egy kalandokkal teli nyaralás a nagyszülőknél. Ahogy a Jean-fiúk anyukája mondja, minden csak szervezőkészség kérdése, ahogy az apukájuk: Lesz nemulass! Folytatódnak A cukrozott omlett-ben megismert Jean-fiúk nevettető és szívhez szóló történetei. A szerző saját gyerekkorából merített ihletet, hiszen ő maga is sok testvér között nőtt fel.

 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: