Könyvajánló - 2016. május

Quentin Gréban: Lili, a katica - Lili ajándéka. Bp. Central Médiacsoport Zrt., 2016.
Lili egy icipici katicabogár, csupán három pötty van a hátán. Még nagyon sokat kell tanulnia, de már tudja, mi szeretne lenni, ha nagy lesz: rajzművész! Bármit szívesen lerajzol, viharfelhőt, vízcseppet, vagy akár egy csinos szöcskét is. A szöcske azonban tovaszökken, Lili a nyomába ered, ám hamarosan szem elől téveszti. A kis katica ekkor veszi észre, hogy elveszett. - Lili csodás ajándékot készített Anyunak, de feltámad a szél, Lili elesik, az ajándék pedig tönkremegy. Ám a kis katica nem adja fel, és miután megkérdezi az erdő és a mező apró állatait, végül kitalálja, minek is örülne az Anyukája a legjobban.

Fésűs Éva: A furfangos nyuszi. Bp. Arcus Kiadó, 2016.
Fésűs Éva újabb történetei a Kerekerdő szélére, a Meserétre hívnak benneteket. Oda, ahol a furfangos nyulak átjárnak a rókák eszén, ahol Tüske Böske, a sündisznó inkább hisz Rászedi Rókának, minthogy bízna a barátaiban. A Meserét lakóitól megtanulhatjuk, hogyan segítsünk annak, aki bajba jutott - akármilyen is a viselkedése -, hogy a hazugság csak újabb hazugságot szül, és hogy mindenért meg kell dolgozni.

Abby Hanlon: Dory fantáziája elszabadul – Dory végre igazi barátra talál. Bp. Babylon K., 2016.

Dory egy hatalmas fantáziájú kislány, akivel nem játszanak a testvérei. Nem baj, ő majd képzel magának más barátokat! Abby Hanlon kacagtató és szívmelengető, zseniálisan illusztrált történetével berobbant a világelsők közé. Dory fordulatos története immár 12 országban aratott nagy sikert. - Dory legszívesebben egész nap otthon maradna és a képzelt barátaival játszana, de aztán elkezdődik a suli. Dorynak végre igazi barátot kéne találnia. Legalábbis Luke és Violet szerint. Azt persze nem is sejtik, hogy Dory osztályába jár egy olyan lány, aki kastélyban lakik, és saját sárkánya is van. De vajon IGAZI?

A foci története - Érdekességek, sztárok, bajnokságok. Bp. CAHS K., 2016. (Fedezzük fel együtt!)

A labdarúgás a XX. században a legnépszerűbb sportággá emelkedett, milliók űzik és milliárdok nézik szerte a világon. Tudod, melyik országot nevezik a futball őshazájának? Szerinted mikor harsant fel először a közönség soraiban a Góóól! kiáltás? Hallottál arról, hogy az eredeti, színaranyból készült világbajnoki serleget ellopták, és mind a mai napig nem került elő? Gondoltad volna, hogy az első Európa-bajnokságot mindössze négy csapat részvételével tartották meg? Ha érdekel a foci története, képekkel gazdagon illusztrált kiadványunkban számos érdekességet olvashatsz róla, ráadásként pedig megismerkedhetsz nyolc mai sztárfutballista életével, pályafutásával és sikerének titkaival. Könyvünkben természetesen bemutatjuk a leghíresebb magyar labdarúgókat is, és szót ejtünk a mai nemzeti tizenegyről, amely révén válogatottunk 30 évnyi szünet után jutott ki ismét egy nemzetközi tornára.

Tim Bruno: Az Égi város. Szeged. Könyvmolyképző kiadó, 2016. (Ossidea)
Egy sérült elf, egy ismeretlen szó, egy ezüstpénz, egy kürt. EOGHIM DEHEM ETHERIA VIE HIN. OSSIDEA NEXHEN PERSIHOR. KAHÓS HARMAS IRGÚHAM! David Dreamet ezekkel az érthetetlen szavakkal fogadja a reménytelen küldetés megbízottja. Ezzel kezdetét veszi a csodálatos, kalandos utazás egy új ismeretlen világba. Az emberek hercege ifjú, gyenge és magányos: vajon sikerül átkelnie Arcon-földjén és eljutnia az Égi városba?

Leiner Laura: Nélküled. Bp. L&L Kiadó, 2016. (Brexi sorozat 4.)

Bexi és Nagy Márk története sosem volt egyszerű. Az, hogy Márk leütötte Beki exét egy tévéműsor kellős közepén, nem sokat segített a kapcsolatukon, sőt. Vajon lehet újra Berk, esetleg Márxi, vagy a Fogd be Aszád tagjai újabb vicces párneveken törhetik a fejüket? És hogyan fog hatni mindez Körte, Evelin és Aszádék, Anti és a trágár csellista jól összeszokott csapatára? Van helye köztük újabb embereknek is, vagy végleg széthull a társaságuk?
 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: