Májusi újdonságok a Központi Könyvtárban

 Felkai Ádám: Para körút
"Fehér Edina főzőmániás ápolónő, aki imádja krimiket, és most bele is csöppent egybe. Vajon a jóképű főzőpartnere, aki elhívta őt a pesti gyorsétterembe, épp meggyilkol valakit a vécén?
Vajon a férfi különös és nem épp jóképű apja miféle titkokat rejteget? Ahogy múlik az éjszaka, Edina felfedezi Budapest ismeretlen, izgalmas arcát, ahol az éjszakai járat nem egyszerűen csak tömegközlekedési szolgáltatás, ahol titkos alagutak nyílnak az Oktogon földalatti állomásáról, és ahol a gyilkosok meglepő állatmaszkokat viselnek. Randi a halállal a 4-6-os villamos vonalán! Ahogy az állomások követik egymást, úgy nő a veszély is. Ki barát, ki ellenség? Egyáltalán van különbség a kettő között? Sodró lendületű, lebilincselően humoros krimi, vérbeli ponyva egy nagyszerű író tollából."

 Maya Banks: Lángolás
Három vonzó, gazdag, sikeres férfi, akik abban is hasonlóak, hogy féktelen erotikus szenvedély irányítja az életüket. Az ő történetük szálait szövi rafináltan, s varrja el a trilógia záró történetében Maya Banks, a romantikus-erotikus irodalom népszerű szerzője.
A harmadik kötetnek Ash a főszereplője. Jace, Gabe és Ash nem csak barátok és üzlettársak, de alkalmanként még a nők is közösek az életükben. Aztán Gabe megnősül, és úgy tűnik, Jace is megtalálja az igazit. Ash kissé magára marad sikereivel, birtoklási vágyával és különös kívánságaival, de mindehhez egyre kevésbé akad számára megfelelő partner. Majd találkozik Josie-val, akit nem érdekel a gazdagsága, de még a vonzereje is mintha hidegen hagyná. Amikor végre megtörik a jég, az elsöprő szenvedély mindkettejüket magával sodorja, és kapcsolatukban mindketten azt kapják egymástól, amire a legnagyobb szükségük van. 
 
 Richard Bard: A fejével játszik
"Jake Bronson vadászpilóta megtudja, hogy gyógyíthatatlan rákja van, és hamarosan meg fog halni. 
Éppen vizsgálják, amikor komoly üzemzavar lép fel az orvosi készülékben, és ettől valami kattan az ő fejében is. Az incidens után rájön, hogy képes turbófokozatba kapcsolni az agyát emberi szuperszámítógép lett, sokoldalú zseni és memóriabajnok.
Kivételes képességei nem sok vigaszt nyújtanak neki, hiszen közelgő halálát nem tudja késleltetni. 
De néhány ezer kilométerrel arrébb felfigyel rá Luciano Battista, a mindenre elszánt terrorista, aki úgy érzi, elvetemült imái végre meghallgattattak. Hiperintelligens katonák kifejlesztésén dolgozik, nagyszabású dzsihádista akciót akar végrehajtani velük Amerikában. Orvosi kísérletei már majdnem célhoz értek, de még szüksége van egy igazi szuperagyra, amelyben megtalálhatja a zseniális képességek kulcsát. Elragadó szépségű kolléganőjét bevetve lépre csalja Jake-et, akinek ezután a halálnál is borzasztóbb forgatókönyvvel kell szembenéznie:
lehet, hogy rajta keresztül vezet az út ártatlan milliók pusztulásához.
 
 Katarina Bivald: Garantált hepiend
A huszonnyolc éves svéd lányban, Sarában és a hatvanöt éves amerikai Amyben az egyetlen közös vonás, hogy mindketten falják a könyveket – és az olvasmányaikról leveleznek egymással. Egyszer Sara meghívást kap Amytől Iowába, és némi hezitálás után ki is mozdul unalmas életéből, amelyben eddig csak a regények nyújtottak izgalmat. 
Az első meglepetés érkezéskor éri: senki sem várja őt, Amy ugyanis váratlanul meghalt. 
A zárkózott lány nehezen találja fel magát a számára idegen környezetben, a furcsa iowai emberek között. Hazamenne, hiszen a barátkozás eddig sem ment neki túl könnyen… Végül mégis úgy határoz, ott marad egy kis időre Amy hazájában. Felfedezi levelezőtársa könyvespolcát, majd próbaképpen nyit egy kis könyvesboltot. Mivel a helyieknek nem erősségük az olvasás, Sara nagy kihívás elé néz. Ám személyiségének köszönhetően a néha faragatlan, máskor inkább elfoglalt és egymással nem törődő helyiek lassan igazi közösséget alkotnak. Már csak az a kérdés, hogy csupán a könyvesbolt polcain sorakozó regényekben, vagy Sara életében is bekövetkezhet-e garantált hepiend?
Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: