Márciusi újdonságok a Központi Könyvtárban

 Wendler Nikoletta: Megvalósult álom
Carmen tehetséges, talpraesett tizenkilenc éves lány, aki úgy gondolja, hogy már képes megállni a saját lábán. Elköltözik a szüleitől egy kisvárosba, ahol nemcsak jó barátokat szerez, de megismerkedik A fiú-val is. Robról azonban hamar kiderül, hogy nem éppen az a mesebeli herceg, akire minden lány vágyik. Carmen kénytelen megtapasztalni a szerelem árnyoldalait, rettegést és bántalmazást is. Miközben az igazi szeretetről még fogalma sincs, még ha ott is van egy karnyújtásnyira tőle.
Képes lesz-e a fiatal lány kilépni ebből a testet-lelket romboló kapcsolatból? Megtalálja-e végre az igaz szerelmet, és sikerül túllépnie a sérelmein?

 Hans Rosenfeldt, Michael Hjorth: Sír a hegyekben
A vadregényes Jämtlandon két barátnő túrázni indul. Egy folyóvölgybe érve egyikük megcsúszik, és hirtelen megkapaszkodik valamiben, amiről kiderül, hogy nem más, mint egy csontváz keze. A kiérkező rendőrség feltárja a területet, és felületesen elföldelt holttestekre bukkan. A nyomozócsoport amelynek Sebastian Bergman kriminálpszichológus újra a tagja kideríti, hogy a hat tetemből kettő egy 2003 őszén eltűnt házaspáré, ám a másik négy maradvány két gyermeké és két felnőtté azonosítása lehetetlennek tűnik, pedig bizonyosnak látszik, hogy mind egyszerre kerültek a földbe.
Egy újságíró hamarosan használhatónak ígérkező fülest kap két eltűnt afgánról, akiknek ugyancsak 2003-ban veszett nyoma. Az eset rendkívül összetett, és mivel az ügy állambiztonsági kérdéseket is felvet, a titkosszolgálat is beavatkozik.

 Jussi Adler-Olsen: Nyomtalanul
A középkorú, kissé kiégett nyomozót, Carl Mørköt kiváló kopónak tartják, de mivel fárasztó alak, kollégái nem dolgoznak vele szívesen. Amikor megalakul a Q-ügyosztály az egyszer már lezárt, felderítetlenül maradt ügyek újravizsgálására, Carlt ennek élére száműzik. Az íróasztalára halmozott poros dossziék közül minden lelkesedés nélkül húzza elő egy népszerű politikusnő évekkel ezelőtti eltűnésének anyagát. A nőt utoljára egy komp fedélzetén látták értelmi fogyatékos öccsével. A rendőrség álláspontja szerint a csinos, harmincas Merete Lynggaard nagy valószínűséggel a tengerbe esett, bár a teste sosem került elő. Miután Carl Mørk és egyetlen segítsége, az eredetileg kávéfőzésre és takarításra mellé beosztott arab menekült, Assad munkához lát, csakhamar megdöbbentő részletek kerülnek felszínre. Ám annak kiderítése, hogy mi történt valójában, szinte lehetetlennek tűnik…

 Robin Cook: Nano
Az orvosi thrillerek atyja új könyvében a tudomány és technológia élvonalbeli fejleményeivel, valamint a feszültség mesteri elegyével tér vissza. Pia Grazdani, a Jótékony halál zárkózott hősnője egy zűrzavaros év után úgy dönt, ideje elhagynia New Yorkot. A Sziklás-hegység festői vidékén a nanotechnológiával foglalkozó Nano óriásvállalatnál vállal munkát, ahol a háborítatlan környezetben esélye lehet új életet kezdeni. A helyet azonban minden szépsége ellenére titkok lengik körül..

 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: