Februári könyvajánló

 Robert Lawson: Navina, a karácsony angyala
David Becker a Karácsony közeledtével a kanadai üdülőparadicsomba, Whistlerbe utazik, ahol egy hetet tölt baráti családok körében. A békére lelt, fájdalmát már elengedő férfi hamar bűvkörébe vonja a hét kisgyermeket, akik élénk színfoltokként ékítik a hatalmas, karácsonyi pompába öltözött erdei házat. Ahogy eljön az est, David a köré gyűlt gyermekeknek Navináról, egy csodás angyalról mesél, aki szent feladatának tekinti, hogy a Szeretet Ünnepén fényt és melegséget vigyen az emberek szívébe. Ettől fogva minden este más-más történetek elevenednek meg a házban, melyek mély erkölcsi és lelki tanulságokat, tanításokat tartalmaznak. Az erdei ház falai közé egy angyalszárny susogásával beköltöznek a csodák.

 Joe Abercrombie: Vérvörös vidék
Déli Szende azt tervezte, hogy mosolyogva hagyja maga mögött véres múltját; most mégis kénytelen a régi módszerekhez folyamodni, hogy kiszabadíthassa a testvéreit. Két ökör és jámbor mostohaapja, Bárány társaságában veszi üldözőbe a gyerekrablókat. Hamarosan kiderül, hogy Bárány maga is a véres múltja elől menekül, csakhogy a Messzi Vidéken, ahol semmiféle törvény nem érvényes, a múlt sosem marad eltemetve.
A kietlen pusztaságon át vezető útjuk során ellenségeskedésből, párbajokból és mészárlásból is kijut, mire megérkeznek az aranylázban égő határvidékre, és a feltérképezetlen hegyek között megküzdenek a dzsinnekkel. És ami még rosszabb, kénytelenek szövetséget kötni Nicomo Coscával, a hírhedt zsoldosvezérrel és mihaszna jogászával, Templomossal, két olyan emberrel, akiben soha nem lenne szabad megbízniuk

 Mail Karolin: Taktikából jeles
"Fiatalos, bohém történet. Két baráti házaspár élete, amelyeknek a hölgytagjai nem félnek párt váltani, akiket magával sodor a mai kor nyitott, pörgős világa, és eddig csak vágyott varázsa. Vágy a szebb és jobb élet után, vágy a gondtalan boldogság után, epekedés a másikért, az eddig ismeretlenért, valami újért. Két barátnő, Kinga és Bea élete, szinte párhuzamosan, hasonló bonyodalmakkal gazdagodik. Egy titokzatos férfi, Krisztián kettős élete és különös szenvedélye. Gabi, a rejtélyes barát, aki egy különleges, általa elvarázsolt birodalomba repíti a férfit, emellett egy ritka művészeti ág világába: az ikonfestészet rabjává válnak ketten együtt, bűnösen és szenvedélyesen. A szálak kusza bonyodalma, a történet kacskaringós fonala egyik rejtélyből a másikba kapcsolódik. A hazug és csaló, nőket szédítő szépfiú, aki a hiszékeny, gazdag és csinos nőkre veti ki a hálóját. Vajon megkapja-e a neki járó leckét a sorstól? Netán büntetlenül megússza vétkeit? Vagy vár rá még egy esély a jómódra? Illetve taktikából újra jelesre vizsgázik?

 Nemes Nagy Ágnes: Magyarul és világul
Nemes Nagy Ágnes számos külföldi utazása során vezetett naplót, készített hosszabb-rövidebb fel-jegyzéseket arról, hogy hol járt, mit látott, kikkel találkozott. Ezek a kéziratos útinaplók a halála után, hagyatékából kerültek elő és jelentek meg az elmúlt két évtizedben. Volt, amelyik önálló kiadásban, némelyikük gyűjteményes prózakötetébe is bekerült, azonban együtt kötetben összegyűjtve sosem jelentek meg.
Nemes Nagy Ágnes a külföldi utazásokon többnyire Lengyel Balázzsal együtt vett részt, aki azonban nemcsak a naplók szereplője, hanem olykor szerzője is volt. 1956-os erdélyi útjukról felváltva készítettek feljegyzéseket. Kiadásunk közli a Lengyel Balázs által írt részeket is.

 Minden napra egy feles : Tibi atya füves könyve
Ki ne ismerné a bohém papot, Tibi atyát? Nos, mindannyiunk kedvence végre megírta a könyvét, amelyben humbákföldi történeteken keresztül kíván görbe tükröt tartani az olvasó elé, és zseniális formában világít rá a minket körülölelő világunk hibáira, avagy éppen pozitívumaira. Előre figyelmeztetünk, hogy a rövid elbeszélések semmilyen újságírási normatívának nem felelnek meg, és alkalmasak lehetnek mások megzavarására! 
A füves könyvben leírtak még sehol sem jelentek meg, így vadonatúj élményt kíván minden egyes olvasónak! Itt aztán mindent megtalálsz, ami a fészbúkon kiverné a biztosítékot!

Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: