Februári tini újdonságok a Központi Könyvtárban

 Jennifer L. Armentrout: Várok rád
A 19 éves Avery Morgansten életét egy öt évvel korábbi halloween-buli mindörökre megváltoztatta. Az események hatása elől csak úgy menekülhet, ha az otthonától több ezer kilométerre lévő egyetemre jelentkezik. Nem szeretne mást, mint minden feltűnést kerülve elvégezni az iskoláit – de már az első napon összeakad egy sráccal, aki képes darabokra törni a maga számára, gondosan felépített jövőt.
Vannak dolgok, amiket át kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, amolyan leányálom – szikrázóan kék szemmel és valami megfoghatatlan képességgelarra, hogy Avery megint olyasmikre vágyjon, amiktől évekkel korábban megfosztották. Veszedelmes dolog lenne közelebbről is megismerkedni vele, de lehetetlen figyelmen kívül hagyni a kettejük között vibráló feszültséget, ami felszínre hozza Avery személyiségének egy mindeddig ismeretlen oldalát.

 Jennifer L. Armentrout: Bízz bennem
"Felnéztem, és még éppen láttam, ahogyan egyenesen felém rohan valami kicsi és vörös. Az ütközés elkerülhetetlen volt.
Cameron Hamilton hozzászokott már, hogy megkapjon mindent, amit csak akar különösen, ha csajokról van szó. Amikor azonban egyik reggel szó szerint összeütköznek Avery Morganstennel, megismeri az egyetlen lányt, aki képes ellenállni szikrázóan kék szemének. Cam viszont nem adja fel ilyen könnyen, mert egyszerűen képtelen kiverni a fejéből ezt a tüzes és izgalmas lányt.
Avery olyan titkot hordoz a lelkében, amely nem engedi, hogy önmagának is beismerje, mit érez Cam iránt. Vajon sikerül Camnek rengeteg kitartással (na meg egy csomó ínycsiklandó sütivel) végül lerombolnia a falat, és elnyernie Avery bizalmát? Vagy a lány őt is kizárja majd, és ezzel megfosztja magát élete első igazi szerelmétől?"
 
 Cassandra Clare, Maureen Johnson: A Whitechapel réme
"Hasfelmetsző Jack London utcáin garázdálkodik, és csak az árnyvadászok tudják megállítani. Az Árnyvadász Akadémián játszódó negyedik történetben Simon megtudja, mi az igazság a XIX. századi Londont rettegésben tartó sorozatgyilkossal kapcsolatban: Hasfelmetsző Jacket Will Herondale és Viktória korabeli árnyvadász társai állították meg.
Azt imádom az Árnyvadász Akadémia történeteiben, hogy minden ismerős ismét életre kel. Ezúttal nem csak a Végzet Ereklyéinek hőseivel találkozunk, de visszautazhatunk az időben Tessához, Willhez, Cecilyhez és Gabrielhez is. Olyan jól esett egy kis nosztalgia!
 
 Demi Kirschner: Öld meg Jana Robinst!
"Jana Robins tizenöt éves, Lipcsében él, és számára az élet az iskolát, a legjobb barátját, vak házvezetőnőjüket és állandóan dolgozó, elérhetetlen apját jelenti. De egy nap minden megváltozik. Kiderül, hogy mindez csak látszat. Megpróbálják elrejteni előle a világ valódi arcát. Egy olyan világét, ahol az emberek mellett különleges lények őrködnek.
Mindenkinek van egy előre elrendelt sorskulcsa, aminek be kell teljesednie az élete során. De vajon mi az élet értelme? Föl lehet lázadni az előre megírt jövő ellen? Mi történik, ha a szerelmed talán az ellenséged?
Jana útra kel, hogy megfejtse a világ rejtélyeit, és múltja ádáz titkát. De megpróbál rájönni arra is, mit érez a két fiú iránt, akikre a lelkét is rábízná. Lehet-e barátságból szerelem? Vagy épp az ellenségből lesz a kedvesed?
 
 Jennifer L. Armentrout: Shadows
"Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe. 
Veszedelmes. Kísértő. Tilos.. 
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül. 
Elbűvölte. Vonzza. Szereti. 
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen akárcsak a szerelem. 
 
 
 

 

Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: