2016 januári Hevestéka programok

Az idei évet csupa meséléssel és mozizással kezdték el a Hevestéka könyvtárak, hiszen a tavaly útnak induló E’mese vár és a KönyvtárMozi a mostani évben is sok kalanddal és sikerrel folytatódott. 

2016 elején az E’mese vár első próbáját rögtön teljesítették a kömlői, a tófalusi, a siroki és a ludasi gyerekek. A próbák felét, vagyis a második próbát Pély és Mátraszentimre, az utolsó próbát pedig Bekölce, Apc, Mátraderecske és Vámosgyörk csapatai is kiállták januárban. A részt vevő gyerekek számára ez a programsorozat új élményt, kalandot és játékot rejtett, hiszen a településeken kialakult csapatok folyamatosan birkóztak a próbákkal, melyeken különböző feladatokat kellett megoldaniuk: mesét hallgattak, játszottak, életre keltették a meséket különböző technikákkal, énekléssel, táncolással, jelmezekkel, majd a harmadik próbán elkészítették a választott mese kamishibai változatát. 
 
2016-ban a KönyvtárMozi programhoz is újabb települések csatlakoztak, így ebben az évben már huszonnyolc település vállalta, hogy a település könyvtárát NAVA-pontnak regisztrálja, és havi egy alkalommal megszervez egy filmvetítést a könyvtárban. A kínálatban csupa olyan filmek találhatók, melyek a magyar filmkultúra értékeit képezik, s ezekkel a vetítésekkel a kistelepüléseken élő emberek is átélhetik a mozizást közösségi élményét. A tavaly októberben csatlakozott települések januárban is folytatták a vetítéseket, s a kedvencek között szerepelt a Meseautó, a Mephisto vagy a Szent Péter esernyője
 
 
Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: 
Hírek: