Martin József: A rendszerváltás igézetében

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja Önt Martin József: A rendszerváltás igézetében - Huszonöt év egy publicista pályáján című könyvének bemutatójára.

A szerzővel Buzinkay Géza Pulitzer-emlékdíjas sajtótörténész beszélget, a bemutató moderátora Kiss Melinda Katalin újságíró.

Időpont: 2016. március 2., szerda 17.30 óra
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Böngésző - 3300 Eger, Kossuth L. u. 16.

 
„A csúcsokért vívott küzdelem maga is betöltheti az ember szívét.” 
(Albert Camus) 
 
„Valóban nem merültem el a mai magyar valóságot terhelő, olykor kétségbeejtő gondok kizárólagos elemzésében, noha mindezek, valamint értékzavaraink, a piaci és közösségi alternatívák nyugati típusú szabad mérlegelését fölváltó központosító akarat-megnyilvánulások, az állami beavatkozások mindenhatóságában hívő, keleti ihletésű centralizáció és a többször emlegetett szellemi szétszakítottságunk mind-mind hozzátartozik a különben hihetetlenül összetett teljes képhez, amely talán mégis összeáll e kötet nyomán az olvasóban. Mentségemül csupán annyit tudok fölhozni, hogy ez nem tanulmánykötet, csak annak fölvillantása, hogy egy magyar hírlapíró és médiatanár miről próbált szövegeket farigcsálni a rendszerváltás huszonöt évében.”
(Martin József: A rendszerváltás igézetében akkor és ma)
 
Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: 
Hírek: