Ön pályázzon, mi segítünk! – megnyíltak az Erzsébet-program pályázatai

Ön pályázzon, mi segítünk! – megnyíltak az Erzsébet-program pályázatai


Idén is három kiemelten támogatott csoport számára nyíltak meg a pályázatok az Erzsébet-program keretében: a nagycsaládosoknak – a három- vagy többgyermekeseknek –, a fogyatékossággal élőknek és a nyugdíjasoknak.
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár olvasószolgálati munkatársai idén is segítséget nyújtanak az érdeklődőknek a pályázat benyújtásában nyitva tartási időben (hétfő: 13.00 – 18.00, kedd – péntek: 10.00 – 18.00).
Egy pályázó – ahogyan korábban is – csak egy pályázat keretében részesülhet támogatásban. A tervek szerint idén mintegy negyedmillió embert várnak az Erzsébet-programba pihenni, üdülni, táborozni.
Mind az üdülési, mind a táboros pályázatokra kizárólag elektronikus úton lehet jelentkezni, és országosan több mint hétszáz segítőponton – többek között a könyvtárakban is - beadhatók az elektronikus jelentkezések.
A miniszteri biztos arról is tájékoztatott, hogy az üdülési pályázatokra 2016. február 29-ig lehet jelentkezni, a pályázat benyújtását megelőzően pedig regisztrálni szükséges a www.erzsebetprogram.hu oldalon. A regisztrációhoz szükségesek a személyazonosító okmányok, iratok, adókártya.
A költségek önrészét március végéig fizethetik be a nyertesek, márciusban a nyugdíjasok, áprilisban a nagycsaládosok és a fogyatékossággal élők intézhetik szállásfoglalásukat.
 

Kategória: 
Hírek: