Februári újdonságok a Központi Könyvtárban

 Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? 
A nevek ismerősek. A könyv is. Philip K. Dick korszakalkotó regényének új fordítását tartja a kezében az olvasó, amely alapját képezte Ridley Scott kultfilmjének, a Szárnyas fejvadásznak. A kötethez három vezető irodalomtörténész Bényei Tamás, H. Nagy Péter és Tillman J.A. írt kísérő szöveget, amelyek segítségével végre a helyére kerülhet Dick legnagyobb hatású alkotása.

 

 Marina Fiorato: Kit
A kaland, a szerelem, a háború és a kitartás regénye, egy megdöbbentő igaz történet alapján.
Dublin, 1702. Az ír szépség Kit Kavanagh mindent tudni akar az életről. Ő, és szerelme Richard, nemrég házasodtak össze és egy népszerű kocsma elégedett tulajdonosai. A spanyol trónért folyó harc pedig innen nagyon távolinak tűnik. Minden megváltozik azonban, mikor egyik éjjel Richard egyszerűen eltűnik. Mihelyst Kit megtalálja a férje korsójában a királynő shillingjét, rájön, hogy Richardot elvitték katonának.A bátor nő elhatározza, hogy megkeresi férjét ebben a forrongó világban, ahol az útján rengeteg veszély leselkedik rá, s úgy alakul, hogy életéért cserébe még kémkednie is kell. Kit belép Marlborough herceg ezredébe, és követi Richard nyomát Itália csatamezőin keresztül. Férfinak öltözik, az életét kockáztatva harcol a háborúban, közben pedig egyre közelebb kerül a fanyar humorú, jóképű parancsnokához, Ross kapitányhoz. 

 Varga Bálint: Váltságdíj nélkül
Doma, Zoli, Zsófi és Max egy sötét, dohos pincében ébred. Hol lehetnek? És vajon hogy kerültek oda? A négy gimis csak arra emlékszik, hogy hazaindultak az év utolsó bulijáról, amit az egyik hipergazdag osztálytársuk rendezett.Szorult helyzetükben mind egymást okolják a történtekért, hiszen valamennyiük életében van is valami gyanús. Doma édesanyja korábban rendőr volt, most magánnyomozóként dolgozik. Zoli a város legmenőbb brókerének a fia. A belevaló Zsófi, aki a tanév közepén érkezett, maga a két lábon járó rejtély. És ott van Max, aki a legidegesítőbb, legnagyképűbb srác az osztályban.
Rájönnek, melyikük miatt kerültek bajba? És vajon meg tudnak szökni fogvatartóiktól?

 Nick Hornby - Vicces lány
Aki nem mer szerelmet vallani a nőnek, az meg sem érdemli őt. 1964-ben Barbara Parker lett Blackpool városka szépségkirálynője. De ő nem csinibaba akar lenni, hanem nevettető, így aztán Londonba költözik, és eladóként kezd dolgozni egy nagyáruház illatszerosztályán. Azon töpreng, hogyan vétethetné észre magát, és egyszer csak eljön a nagy lehetőség: bekerül egy ügynökséghez, és - immár Sophie Straw néven - szerepet kap a BBC új vígjátéksorozatában. 

 

 

 

 

Kategória: 
Hírek: