100 szóban a Bródy - Történetíró pályázat

100 szóban a Bródy
Élmények. Érzések. Történetek.
A pályázat ötletének kiindulópontjául a chilei példa tekinthető. 2001-ben indult a „Santiago en 100 palabras” vagyis „Santiago 100 szóban”, ami az évek során az ország legfontosabb irodalmi pályázatává vált. Budapest a santiagoi példát követve 2014-től Magyarországon meghirdette a felhívást „100 szóban Budapest” néven. Tavaly rekordszámú, 1154 pályamű érkezett a pályázatra. Könyvtárunknak a budapesti felhívás szolgált mintául.

Mi is az a „100 szóban a Bródy”?

Kedves Olvasó! Ugye jártál már könyvtárunkban? Kölcsönöztél nálunk érdekes könyveket, történeteket? Most Te is írhatsz egyet!

A 100 szóban a Bródynak egy feltétele van, a beküldött írásművek nem haladhatják meg a száz szót, tehát maximum 100 szóban kell összefoglalnod élményeidet, érzéseidet, történeteidet a Bródyról, a Bródyval kapcsolatban.

Mit érzel, amikor belépsz a Bródy Sándor Könyvtárba?
Milyen a Bródy légkör?
Mit jelent számodra a Bródy, mint közösségi tér?
Történtek már Veled érdekes, emlékezetes történések egy Bródys könyvvel kapcsolatban vagy egyszerűen kötődsz valamihez, valakihez a Bródyban?


Oszd meg velünk élményeidet, érzéseidet, történeteidet 100 szóban mindenféle műfaji megkötés nélkül, ami kapcsolódik valamilyen módon a Bródyhoz!
Honlapunkon és Facebook oldalunkon a játék időtartama alatt folyamatosan osztunk meg képeket és információkat a könyvtárunkról, mely inspirálhat majd történeted elmesélésében.

A kezdeményezés célja, hogy a Bródys életet összekapcsoljuk az irodalommal, lehetőséget teremtve arra, hogy a pályázó a mai nyüzsgő világban tartson egy irodalmi szünetet és megossza a közönséggel, a Bródy olvasótáborával élményeit, érzéseit, történeteit. A 100 szóban a Bródyról egy olyan pályázat, amellyel arra ösztönözzük a jelentkezőt, hogy története/történetei tükrözzék a Bródys légkört. Egyszerű, inspiráló valós vagy fiktív írásokat várunk maximum 100 szóban.

Tudnivalók a 100 szóban a Bródyról

1. A történetek témájának kapcsolódnia kell valamilyen módon a könyvtárhoz, bármelyik részlegéhez és/vagy a Nagypréposti Palotához, a Bródy Sándor Könyvtár otthonához.

2. A történetek terjedelme nem haladhatja meg a 100 szót. A terjedelembe nem tartozik bele a történet címe.

3. A pályázók maximum 5 történetet küldhetnek be online (legegyszerűbb módon
űrlapon), e-mailben az info@brody.iif.hu ("Történetíró lap" letöltehető itt) internetes címre vagy kérhetnek „Történetíró lapot” a könyvtár részlegeiben, mely a kitöltés után leadható a Központi Könyvtár olvasószolgálatánál személyesen vagy elküldhető postai úton az alábbi címre: 3300 Eger, Kossuth Lajos u. 16.

4. A történetmesélő pályázat 2016. február 1-én indul és 2016. április 30-án zárul.

5. A beküldött történetek közül tíz pályamű kerül a döntőbe, ebből választjuk ki az első három helyezettet, akiket értékes könyvjutalomban részesítünk és egy évre szóló ingyenes könyvtári tagsággal ajándékozunk meg.

6. A tíz legjobb történet különböző médiafelületeken jelenik meg, valamint kiállításon lesznek láthatóak. A meséket az egri EVENTUS Üzleti Művészeti Középiskola, Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium diákjai illusztrálják.

7. A legjobb történeteket illusztrációjukkal együtt nyomtatott formában is megjelentetjük.

8. A pályázatra való jelentkezéssel a pályázó automatikusan elfogadja a fent felsorolt szabályokat.

Kategória: 
Hírek: