Könyvtárunk a legmagasabb szakmai kitüntetésben részesült

A Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett díjátadó ünnepségen (2016. január 21., Budapest, Vigadó) vette át Tőzsér Istvánné, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól a „Könyvtári Minőségi Díj 2016” szakmai kitüntetést.

A kultúráért felelős miniszter évente pályázatot ír ki a Minősített Könyvtár címet használó könyvtárak számára a Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére. A Bródy Sándor Könyvtár 2013-ban nyerte el a Minősített Könyvtár címet, így jogot nyert arra, hogy a Díjra pályázhasson.

A Könyvtári Minőségi Díj pályázat fő eleme az innováció. A Díjat az a könyvtár nyerheti el, amelynek kiemelkedően magas minőségi szintű, újszerű szolgáltatásait a használók, a partnerek és a fenntartó sokoldalúan visszaigazolja, értékeli.

Könyvtárunk szervezeti kultúrájának erőssége, hogy a vezetés motiválja a munkatársakat, teret enged a kreativitásnak, az innovatív ötletek megvalósításának. A szervezet sikerei legtöbbször egy-egy kolléga ötletéből bontakoznak ki, annak alapján válnak eredményes, keresett szolgáltatásokká vagy követendő jó gyakorlattá. Könyvtári Minőségi Díj pályázatunkat erre a szellemi tőkére alapozva nyújtottuk be a kiírásnak megfelelően három témakörben.

Pályázatunkban elsőként a Könyvtár a falakon túl elnevezésű innovációt mutattuk be. Az ebben szereplő Plázakönyvtár működtetése egyedül álló kezdeményezés a hazai könyvtárügyben. Strandkönyvtár és Parkkönyvtár szolgáltatásunk is sok egyediséggel bír, folyamatosan alakul, egyre tartalmasabb és látványosabb lesz. Célunk, hogy kilépve a könyvtár épületéből oda vigyük szolgáltatásainkat, ahol sok ember megfordul, és egyéb tevékenységeik mellett szívesen fogadják a könyvtár kínálatát, a könnyen elérhető olvasnivalót és információt.

Második pályázati témánk az Élmény alapú könyvtári programok a HEVESTÉKÁ-ban. Azt mutattuk be, hogyan tudunk 84 Heves megyei könyvtári szolgáltató helyen izgalmas programokat megvalósítani a saját dolgozóinkban rejlő plusz képességek kibontakoztatásával. Olyan egyedi programokat ajánlunk, melyek ötletgazdája és megvalósítója a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 16 munkatársa. A tematikákat könyvtárszakmai tudásuk alkalmazásával, személyes érdeklődésük, speciális tudásuk és egyéni motivációjuk szerint dolgozták ki a helyi igényekhez és a lakosság összetételéhez alkalmazkodva.


Harmadik témánk A könyvtár a felhőben innováció és egyben példát adó jó gyakorlat. Bemutattuk, hogy egy új technológia alkalmazása hogyan tudja erősíteni a számunkra oly fontos szervezeti kultúrát, a belső kommunikációt, a térben és időben távol lévő kollégák munkájának koordinálását, együttes munkavégzését.











A Könyvtári Minőségi Díj elnyerésének külön értéke, hogy évente egy könyvtár kaphatja meg. Ezt a legmagasabb szintű szakmai elismerést 2015-ben adták át először. A Bródy Sándor Könyvtár a Minősített Könyvtár címet viselő könyvtárak közül másodikként lesz birtokosa a Díjnak.

Tekintse meg kisfilmünket könyvtárunk elmúlt két évéről...

Sajtóvisszhang a Könyvtári Minőségi Díj elnyerése kapcsán


Köszöntötték a könyvtárat - Eger Televízió
Egri intézményé a "Könyvtári Minőségi Díj" - M1: Ma délután
Könyvtári Minőségi Díj a Bródynak - Eger Televízió
Habis László Polgármester Úr köszöntése a Facebook közösségi oldalon
Minőségi díjas lett a megyei könyvtár - HEOL
A minőségi díjat ünnepelték - HEOL
Könyvtári Minőségi Díj 2016 - Hangtárnok
Közelről a Magyar Kultúra Napja - Kossuth Rádió

Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: 
Hírek: