Könyvajánló - 2015. október

Bartos Erika: Együtt lenni jó! Bp. Pozsonyi Pagony, 2015.

Andrissal, a főszereplő hétéves kisfiúval együtt megismerjük a közeli és tá­volabbi rokoni kapcsolatokat, rajtuk keresztül Magyarország és Európa főbb városait, tájegységeit, sok-sok foglalkozást, az ábécé írott és nyomtatott betűit, miközben kibontakozik előttünk egy nagy és szerető család, ahol - Zelk Zoltán híres sorát idézve - együtt lenni jó! Képes mesekönyv ovisoknak, önálló olvasmány kisiskolásoknak és beszélgetésre ösztönző könyv az egész családnak.

M. Kácsor Zoltán: Szemétkedő Szemétszedő. Bp. Scolar Kft, 2015.

Egy végtelenül kellemetlen munkagép járja nap mint nap a Garas utcát: Szemétkedő Szemétszedő, a kukásautó. Olyan lusta, hogy soha nem viszi el a szemetet. A Garázs lakóinak össze kell szedniük minden tudományukat, ha túl akarnak járni a gazember eszén, és rá akarják venni, hogy elvégezze a munkáját. 

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája. Bp. Babilon Kiadó, 2015.

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned. Szép álomnak tűnik, de Ida és Benni a Mágikus állatok iskolája 1. kötetében egy ilyen igaz barátra lel. A valóság ötvöződik a gyerekek képzeletvilágával. A mágikus állatokról senki más nem látja, hogy beszélni tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát. Mégis, a váratlan jövevény megkönnyíti a gondokkal küszködő gyerekek életét az iskolában, vidám helyzeteket teremt, és izgalmas kalandok várnak a kis gazdáikra.


 Star Wars 100 jelenetben. Bp. Kolibri Gyermekkönyvkiadó, 2015.

A korábban bemutatott Star Wars-filmek különleges feldolgozása a felnőtt és a gyermek rajongók kedvence lesz. 100 filmes jeleneten keresztül mutatja be az eddig ismert Star Wars történetet. Megismerhetjük a legendás űreposz minden részletét és kulisszatitkát.
 

Kati Welshman: Legyen, ahogy akarod! – Béke vagy vége – Te döntesz! 1. Bp. Manó, 2015.

Ally Motbey már régóta hagyja, hogy rámenős BFF-je, Cat hozza a döntéseket a barátságukban. Most, a gimiben sincs ez másként, ám egyszer csak...
Ebben a fantasztikus, feleletválasztós történetben TE hozol döntéseket Ally helyett, így válik ez igazán a TE sztoriddá! Kövesd a szíved egész végig, de ha mégis meggondolod magad, csak ugorj vissza, és ismerd meg az összes végkifejletet!
 

Holly Smale: A lány, akit soha senki nem vett észre – Geek Girl 1. Bp. Manó, 2015.

Harriet Manners tudja, hogy egy macska fülében 32 izom van, hogy az egy napi járásra lévő hely 27 750 méter messze van, és azt is, hogy egy átlagember naponta 15 alkalommal nevet. Azzal is tisztában van, hogy a denevérek mindig bal irányba repülnek, ha előjönnek az üregükből, és hogy a dinamit egyik alkotóeleme a mogyoró. Azt viszont nem tudja, hogy vajon miért nem kedveli őt senki az iskolában. Így hát, amikor Harrietet felfedezi egy modellügynökség, megragadja a lehetőséget, hogy új emberré váljon. Vajon sikerül-e stréberből menő csajjá változnia, miután a régi élete szinte már darabokra hullott, vagy mindent elszúr az új életében is?

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: