Vig Balázs ismét Heves megyében járt

Az Őszi Könyvtári Héten Vig Balázs három településre látogatott el megyénkben. Sirok, Mátraderecske és Mátraszentimre óvodásait, iskolásait szórakoztatta a mesekönyv író egy-egy játékos előadással.

A mátraderecskei óvodások számára azért volt fontos ez az előadás, mert így kizökkenhettek egy kicsit az óvodai hétköznapokból, és egy új, számukra még ismeretlen helyen, a könyvtárban tölthettek el egy órácskát. A Vig Balázzsal töltött idő mókás, játékos volt. 
Mátraszentimrén a helyi általános iskola alsó tagozatos tanulóit érhette az az öröm, hogy találkozhattak az íróval, hiszen egyik könyvét, A rettegő fogorvost már valamennyien olvasták. Ám erre a mesélésre nemcsak Vig Balázs, de a gyerekek is készültek, hisz a meséhez készített illusztrációkkal köszöntötték az írót. Balázs közvetlen egyénisége, humora, s játékos mesefeldolgozása itt is elvarázsolta a gyerekeket. Vig Balázs szerint a társaság nagyon udvarias, mégis vicces és fantáziadús volt, annyira, hogy az előadás végén személyre szabott papírbajuszokat kaptak a gyerekek, és még egy Arany Bajusz oklevelet is kiérdemeltek. Mind a gyerekek, mind az őket kísérő pedagógusok nagyon jól érezték magukat.
Sirokban a harmadikosok jöttek Puszirablók előadásra. A könyvtáros tanító bácsinak olyan fehér köpenye volt, mint amilyet A rettegő fogorvos előadáson láthatnak a gyerekek. A diákok és a harmadikosok tanító nénije is nagyon jól érezték magukat, mindenki beleélte magát a saját szerepébe: az öreg néniébe, a kalózkapitányéba, a matrózok és Szeretke hercegnő szerepébe is. A végén még csoportképre is jutott idő, és a siroki osztály is kiérdemelte az Arany Kalóz oklevelet! 
 
A hírt küldte: Molnár Tamásné, Mátraderecske, Jakab Krisztina, Mátraszentimre, és Vig Balázs 
 
Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: 
Hírek: