Nyereménydömping a tarnamérai könyvtárban

A tarnamérai könyvtár idén három programmal csatlakozott az Országos Könyvári Héthez, melyek közül kettő - az olvasói pályázat lezárása és a mesemondó verseny - 2015. október 6-án került megrendezésre.
A tarnamérai könyvtár „Egyszer volt…” címmel hirdette meg a mesemondó versenyt a Tarnamérai Általános Iskola alsó tagozatos tanulói részére. A versenyre 13 tanuló jelentkezett. A mesemondó versenyen megannyi színes mesét hallottunk, jobbnál jobb mesélők előadásában.
A mesélést követően a zsűri összeült, tanakodtak ki is volt a legügyesebb mesemondó. Nem volt könnyű dolguk, hiszen a mesemondók mind nagyon ügyesen mondták el kedvenc történetüket. Miután megszületett a döntés értékelték a rendezvényt és a gyermekek legnagyobb örömére elérkezett az eredményhirdetés ideje. A harmadik helyen Gondi Gertrúd végzett, 4. osztályos tanuló. Második helyezést ért el Fejős Boglárka 3. osztályos tanuló. Az első helyezett Kis Kamilla, 2. osztályos tanuló lett, aki meséjével, előadásával elkápráztatta a zsűrit. A mesemondó versenyen sor került egy különdíj átadására is, amelyet az 1. osztályos Váradi Dominik nyert el. Az első három helyezett elismerő oklevélben és könyvjutalomban részesült, majd a mesemondó verseny végén minden résztvevőnek egy kis ajándékcsomagot adtunk át, ezzel köszönve meg kitartó és eredményes munkájukat.

A mesemondó versenyt követően, sor került a „Mert olvasni jó” olvasói pályázat lezárására is. A pályázatra minden regisztrált könyvtártag jelentkezését vártuk kortól függetlenül. A pályázat célja az volt, hogy szeptember hónapban minél több könyvet olvassanak el a jelentkezők, mert olvasni jó. Az olvasói pályázatra 27 fő jelentkezett 60 kölcsönzött könyvvel. A pályázaton harmadik helyezett lett Csintalanné Brindza Tünde, aki a romantikus regények és a krimik nagy kedvelője. Második helyen végzett Urbán Zoltán, aki alig fél éve könyvtártag, de rendszeresen látogatja a könyvtárat, több könyvtárközi kölcsönzést kezdeményezett. Zoltán az akció és a történelmi témájú könyvek nagy rajongója. Az olvasói pályázat első helyezettje egy nyolcadik osztályos tanuló – Kovács Zita – lett. Zita a leggyakoribb látogatója a könyvtárnak, a korosztályának megfelelő regények nagy szerelmese. A pályázat nyertesei kivétel nélkül elismerő oklevélben és könyvjutalomban részesültek.
Remélem, hogy az olvasásnépszerűsítő pályázattal és a mesemondó versennyel még több olvasást kedvelő emberhez jutottunk el, és bízom benne, hogy még több olvasóval bővülhet a könyvtár.

A hírt küldte: Rauf Zsanett, Tarnaméra

Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: