A Bródy Könyvtár Tini programjairól tájékozódtak a Ward Mária diákjai

 Az egri Bródy Sándor Könyvtár munkatársai tájékoztatót tartottak tini programkínálatukról a Ward Mária Gimnázium felső tagozatos osztályaiban. 2015. szeptember 22-én és 23-án lehetőség nyílt arra, hogy rendhagyó magyar óra keretében a diákok megismerhessék a megyei könyvtár szervezésében megvalósuló, serdülő korosztálynak szóló programokat.

A diákok választhatnak a 2015. október 11-én, Könyves Vasárnapon átadásra kerülő TiniZug gyűjteményrész széles kínálatából. Ez a speciális gyűjtemény a Könyvtár Központi részlegében (Eger, Kossuth Lajos utca 16.) az első emeleten kerül kialakításra.  Itt a számukra érdekes szépirodalmi alkotások mellett ismeretterjesztő irodalommal, folyóiratokkal, DVD játékfilmekkel, valamint társasjátékokkal várják a látogatókat. A könyvtár célja, hogy kényelmes, fiatalok számára vonzó találkozó hellyé váljon ez a részleg.
 
A korosztály számára író-olvasó találkozók is zajlanak a félév során. A TiniZug megnyitóján Mészöly Ágnessel találkozhatnak a diákok. További vendégek:
2015. november 18. - Szálinger Balázs
2015. december 2. - Kalapos Éva
2016. január – Szabó Tibor Benjámin
2016. február - Lázár Ildikó

A tinik számára olvasóklub indult 2015. szeptemberében, Könyvmoly Party címmel. Az olvasóklubhoz még csatlakozni lehet az alábbi elérhetőségen: kdora@brody.iif.hu.
A Könyvmoly Party egy kellemes hangulatban zajló könyves klubfoglalkozás, ahol az olvasni szerető fiatalok megoszthatják egymással olvasmányélményeiket, s a választott művekkel kapcsolatosan készített kreatív feladatok beküldésével megmutathatják művészi oldalukat a könyvtár látogatói számára is. 

Hamarosan kezdetét veszi a Központi Könyvtár szervezésében megvalósuló új olvasásnépszerűsítő játék, A Nagy Könyves Beavatás. 2015. október 11-ig jelentkezhetnek a 3-5 fős 14-18 éves korú diákcsapatok a megmérettetésre. A szervezők 6 csoport jelentkezését várják.  A játék célja, hogy a diákok megismerhessék a kortárs fiatal felnőttek számára publikált alkotásokat, s az olvasmányélményeket könyvajánló, illetve egyéb kreatív feladat formájában vissza is adják társaik számára. A játék mottója: „Avasd be Te az olvasót kedvenc könyveid világába”. 
A játék részletei a blogon: http://anagykonyvesbeavatas.blog.hu/, valamint a könyvtár weboldalán találhatók: / .
 
A hírt küldte: Kovács Dóra, könyvtáros, Bródy Sándor Könyvtár
 
Kategória: 
Hírek: