Könyvajánló - 2015. szeptember

Julia Boehme: Tafiti – Utazás a világ végére. Bp. Pozsonyi Pagony, 2015.

Tafiti, a kis szurikáta arra vágyik, hogy világot lásson. De a szavanna túl veszélyes egy ilyen kicsi állatnak! Ő titokban mégis útnak indul, hogy eljusson a távoli, titokzatos dombhoz, ahol állítólag a világ vége található. Útközben sok veszéllyel kell szembenéznie, de talál egy igaz barátot már csak ezért is érdemes volt útra kelni! Julia Boehme neve nem ismeretlen a magyar olvasóközönség előtt: a népszerű Bori-történetek írónője ezúttal egy élénk fantáziájú, mindenre kíváncsi szurikátakölyökről írt sorozatot. Óvodásoknak és kisiskolásoknak, akár önálló olvasásra is!

Berg Judit: Lengemesék – III. Ősz a nádtengeren. Bp. Central Médiacsoport Zrt., 2015.

Ősszel a Nádtenger élete megváltozik. Vándormadarak ezrei éjszakáznak a csendesen hajladozó nádszálakon, mások hosszú téli álomra készülődnek. Lengevár lakóira, a zöldbőrű lengékre is sok feladat vár: be kell gyűjteniük a termést, hogy legyen mit enniük a télen, és elő kell készíteniük a nagy fűzfa odvát, hogy menedéket adjon a fagyok idején. Berg Judit nagy sikerű Lengemesék-sorozatának legújabb kötetében sosem látott, új ellenség fenyegeti a Locsogó-tó nyugalmát…

 

Margit Auer: Mágikus Állatok iskolája. Bp. Babilon Kiadó, 2015.

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned. Szép álomnak tűnik, de Ida és Benni a Mágikus állatok iskolája 1. kötetében egy ilyen igaz barátra lel. Nincs az a 8 éves fiú vagy lány, aki ellen tudna állni a tanteremben nyüzsgő, egzotikus állatoknak! Izgalmas, olvasmányos könyv kedves illusztrációkkal. A történet folytatódik..

 

Balázsy Panna: Szandra és a 3. b – Csuromvíz. Bp. Manó Könyvek, 2015.

Sziasztok! Szentesi Szandra vagyok, és egész szerencsés, mert a 3. B-be járok, jófejek az osztálytársaim (a fiúk nem mindig), az osztályfőnököm (általában), sőt még a szüleim és a tesóm is. Imádom a fagyit (a csíkoskétgombócost apával), és a csőnacit (kivéve színházban). Nálunk épp minden a víz körül forog, mert beneveztünk a környezetvédelmi versenybe. Olyan jó lenne nyerni! Na, most megyek, mert annyi minden van: gyakorolni a pohárkoncertre, almát vinni a hajléktalan bácsinak, kideríteni, hogy Juci miért olyan fura, bagolylevest főzni...

 

Fabian Lenk: Caesar és a nagy összeesküvés. Bp. Scolar, 2015. (Idődetektívek 18.)

Rómában járunk, időszámításunk előtt 65-ben. Egy gyújtogatás, egy mérgezés, egy gyilkosság rémiszti Róma lakosságát talán valaki meg akarja akadályozni, hogy Julius Caesart uralkodóvá és főpappá válasszák? A bátor idődetektívek Julian, Kim és Leon egy választási hadjárat közepébe csöppennek, melyben Caesar ellenfelei egyáltalán nem viselkednek tisztességesen A sorozatot a gyerekek mellett a történelem- és az irodalomtanárok figyelmébe is ajánljuk, hiszen általa könnyedén megszerettethető az olvasás, és a nebulók történelemismerete is észrevétlenül gyarapodik.

 

Andrew Lane: Fekete jég. Bp. Főnix Könyvműhely, 2015. (Ifjú Sherlock Holmes 3.)

Az ifjú Sherlock Holmes élete legszemélyesebb bűntényével kerül szembe. Bátyját, Mycroftot egy holtest mellett találják késsel a kezében egy bezárt szobában. Sherlockon kívül senki más nem hisz az ártatlanságában, így neki kell a rejtélyes eset végére járni. Az ügy szálai Londonból Moszkvába vezetnek, ahol Sherlock megpróbálja kideríteni, kinek áll érdekében bemártania bátyját, és vajon miért. Ha nem jár sikerrel Mycroft akasztófán végzi.

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: