Égig érő könyvesfa Újlőrincfalván

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár koordinálásával 2010 és 2015 között mintegy 40 kistelepülési könyvtár szolgáltatási környezete újult meg Heves megyében. Ezek közül a megyei könyvtár legújabb büszkesége az Új Széchenyi Terv pályázati támogatásából skandináv stílusban újjáépült újlőrincfalvai könyvtár. Az épület, mintha egy északi meséből pottyant volna a faluba, különleges látványával vonzza a látogatókat.
A külső megjelenéshez igazodva a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár támogatásával a könyvtár a természet ihlette, különleges formavilágú bútort – köztük egy könyvesfát – is kapott.
A közösségi térben számtalan érdekes könyv, újság, folyóirat, társasjáték, hangoskönyv, DVD várja a látogatókat. A gyerekek számára nagyszerű meseparadicsom jött létre, mesekönyvekkel, ifjúsági olvasmányokkal, játékokkal. A könyvtár színvonalas szolgáltatásokat és színes programot kínál az érdeklődő helyi lakosságnak és a településre látogatóknak hét közben és hétvégén is.
Az Újlőrincfalva Könyvtári, Információs és Közösségi Hely avatására 2015. július 4-én, szombaton délelőtt 10 órától kerül sor. Köszöntőt mond Zsebe Zsolt Újlőrincfalva polgármestere és Tőzsér Istvánné a Bródy Sándor Könyvtár igazgatója. Az érdeklődőket egész napos programkavalkád várja, többek között a Vocalissimo énekegyüttes műsora.
 

Kapcsolódó képgalériák: 
Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: