Központi Könyvtár júniusi könyvújdonságai

 Veronica Roth: Négyes
Cicero Könyvstúdió, 2014

A New York Times sikerszerzője, Veronica Roth könyve kiegészíti a világszerte kedvelt Beavatott-trilógia történeteit, és nem csak azért, mert a sokak által megkedvelt Tobias szemszögéből meséli el a már ismert eseményeket. A négy novellából és három rövidebb jelenetből álló kötet bepillantást nyújt a Tobias múltjába és lelkivilágába, így szerves részét képezi a trilógiának.

 Jonathan Holt: Szöktetés - Rémlátomás Velencében
Kossuth Kiadó, 2015

Karnevál van, a velencei swinger klubban senki sem figyel föl a tollas álarcot viselő, vékony lányalakra, amint zsákot húznak a fejére. Senki sem látja a sötétre színezett ablakú furgont, amely elrobog vele a hegyekbe. Mia Elston a Velence közelében állomásozó amerikai haderő egyik főtisztjének a lánya. De ki akarná elrabolni, és miért? A Carnivia.com netes portáljára valakik egy videót töltenek föl: rémült kamaszlány lóg összebilincselt csuklójánál fogva a mennyezetről. Amerika szerint ez nem kínzás, fut végig a kép alján az üzenet, tehát este hétkor nem kínozzuk meg…
Az ügyben ezúttal is Piola ezredes és kolléganője, Kat Tapo nyomoz, évtizedes bűnökre is fényt derítve.


 Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése (Mara Dyer 1.)
Könyvmolyképző Kiadó, 2015

Mara Dyer azt hiszi, az élete furcsább már nem is lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda. Pedig lehet.
Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a barátait megölő, őt viszont titokzatos módon életben hagyó baleset nem egyszerű véletlen volt. Tényleg nem.
Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes. Nagyon téved.


 Karen Hawkins: Olthatatlan szenvedély (Hurts amulett 2.)
General Press Könyvkidaó, 2015

A gyönyörű színésznő, Marcail Beauchamp hírneve és számtalan csodálója ellenére sem tudta elfelejteni William Hurst kapitányt, a férfit, akit egykor teljes szívéből szeretett… majd elveszített. Egy rejtélyes zsaroló most arra kényszeríti, hogy lopjon el egy ősi egyiptomi ónixdobozt a kapitánytól. Williamet teljesen váratlanul éri, amikor egyik este a kabinjában találja Marcailt, aki csábítóbb, mint valaha. Ám amikor a nő elkábítja, és ellopja tőle a műtárgyat, éktelen haragra gerjed. Üldözőbe veszi Marcailt, de mire utoléri, addigra a doboz már gazdát cserél. A megbánással és haraggal teli egykori szerelmeseknek együtt kell működniük, hogy visszaszerezzék az ónixdobozt, és leleplezzék a titokzatos zsarolót. Ezzel kezdetét veszi a hajsza, amely rég eltemetett emlékeket hoz felszínre, és felizzítja a szenvedély tüzét…
Karen Hawkins (Kincsvadászok) izgalmas és érzéki regényében tovább folytatódik a Hurst testvérek, valamint a titokzatos családi amulett története.


 Danielle Steel: Pegazus
Maecenes Kiadó, 2015

Nicolas von Bingen és Alex von Hemmerle a német arisztokrácia köztiszteletben álló tagjai gyerekkori jó barátok. Mindketten korán megözvegyültek, és hatalmas bajorországi birtokaikon egyedül nevelik gyermekeiket. Míg Nick elsősorban a fényűző élet örömeit hajszolja, addig Alex a hírneves lipicai lovak tenyésztésének és idomításának szenteli életét.
Egyszeriben minden megváltozik azonban, amikor kiderül, hogy Nick édesanyja zsidó származású volt. A titok felszínre kerülése kiszolgáltatja a családot az egyre kíméletlenebb náci ura-lomnak, egyik napról a másikra el kell menekülniük Németországból. Hajóra szállnak, hogy Amerikában kezdjenek új életet. Túlélésük és jövőjük záloga Alex felbecsülhetetlen értékű ajándéka: nyolc fajtatiszta ló, köztük két ritka értékes lipicai.
Miközben az elüldözött család magára talál Amerikában, hátrahagyott otthonuk a lángok és a fékevesztett barbárság martalékává válik, az Alex von Hemmerléhez hasonló becsületes emberek pedig megoldhatatlan választási helyzetekkel találják szemben magukat.
A Pegazus a túlélés és az újrakezdés regénye, egy fél év-század történetét elmesélő briliáns családi krónika.

Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: