Könyvajánló - 2015. június

Mechler Anna, Hajba László: Tóbiás, a kukásautó. Bp. Manó Könyvek, 2015. (Kerék mesék)

A Kerék mesék legújabb részének hőse Tóbiás, a kukásautó, aki nem csak szemetet szállít hétről-hétre, és vigyáz, hogy ne legyenek csúszósak az utak télen, hanem egy sor izgalmas kalandot is átél: kincset talál, lomtalanít az Operaháznál, és még a budai Várba is ellátogat egy éjjel. Lehet, hogy Bartolót, a markolót és Pedrót a tűzoltóautót is viszontlátjuk? Szerintetek milyen egy karácsony a munkagépeknél? Olvassátok el, és kiderül!

 

Brilly Pat: A titokzatos macskatolvaj. Pécs, Alexandra, 2015. (Béta trió)

Ha igaz a mondás, hogy egységben az erő, akkor a nővéreimre és rám ez többszörösen igaz, mert hárman lennénk. Mi vagyunk a Béta trió. Segítetek nekünk megoldani a következő rejtélyt?
A titokzatos macskatolvaj
Ti is szeretitek a ruhákat? A nővérem, Bessy egyenesen bolondul értük! Képzelhetitek, hogy odavolt, amikor megtudta, hogy a kedvenc divattervezője a városba érkezett! Azt persze nem is sejtette, hogy segíteni fog neki megkeresni a titokzatos körülmények között eltűnt macskáját...

 

Madaras Kata: Gumikarkötők és –figurák. Bp. Cser K., 2015. (Színes ötletek 95.)

A Gumikarkötők c. könyv nagy sikerére való tekintettel új mintákat, ötleteket mutatunk be. A kötet elején bemutatjuk a szövési technikákat. A színeket bátran változtassuk tetszés szerint! Érdemes kiváló minőségű gumikarikákat vásárolni, egyrészt azokkal könnyebb dolgozni, másrészt az elkészült tárgy is tartósabb lesz. A tartalomban Anyagok, eszközök és technikák, valamint Modellek találhatók.

  

Nógrádi Gábor: A nagyikám zseni. Bp. Móra, 2015.

Tom és Geri nagymamája, aki fiatalon titkos ügynök volt, felveszi a harcot az emberrablók ellen. Humor, izgalom, kaland és romantika mindez együtt teszi a regényt a szerző legszórakoztatóbb könyvévé.

 

Nele Neohaus: Charlotte 1. – Nyár az álmok szigetén. Bp. Manó Könyvek, 2015.

Charlotte teljesen összeomlik, amikor eladják Gustót, a lovat, akit évek óta gondoz. Soha többé nem akar lovagolni, ám egyszer csak rátalál Noirmoutier szigetén a paradicsomot jelentő klubra. Charlotte mindig is ilyen nyaralásra vágyott - a végtelen strandon ügethet, miközben a haja a szélben lobog... Nem sokkal később találkozik álmai lovával is. Concorde azonban sajnos teli van félelemmel. Vajon sikerül elnyerni a bizalmát, hogy Charlotte élete talán legveszélyesebb kalandját élhesse át vele?

 

Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában. Bp. Móra, 2015. (LOL)

Nincs olyan szitu, amit Chelsea Halloway ne tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és észre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kimenekítse a csoportot az országból lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki az okoskodásával az őrületbe kergeti.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: