Geronimo Stilton: I'm Too Fond of my Fur!

1818 éven alulikanak!

 

 

furGeronimo Stilton értelmiségi egér, a Rágcsáló Hírek főszerkesztője, de igazi szenvedélye az írás. Geronimo csendes, szerény egér, nem vágyik másra, csak időben megjelenő lapszámokra. Azonban barátaival, Tea Stiltonnal és Trappolával, no meg Benjaminnal rendre kalandokba keverednek.
A kedves minitörténetek hosszabb és fontosabb szavait nagyobb méretű, vagy színes betűkkel kiemelik. Ezek a furcsa formák illetve a sok vidám kép megtörik a szöveget, így segítik a 6-12 éves gyerekeket (a Stilton történetek célközösségét) az olvasásában. A történetekben fontos a család, a szeretet, még a „gonosz” is bár megaláztatik, megbocsáttatik.
A Geronimo Stilton-történetek valódi írója az olasz Elisabetta Dami (1958), a Dami családi kiadó tulajdonosának lánya, aki társtulajdonosi joggal bír a könyvkiadónál. Ez a vállalat 2000 óta adja ki a Geronimo Stilton könyveket. A könyvek megjelenésük óta a legnépszerűbbek Olaszországban és az a legmeglepőbb, hogy a Harry Potternél is többet tudtak eladni belőle.
A Stilton történetek szinte minden darabja megtalálható a gyűjteményben vagy angol, vagy magyar nyelven.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: