Könyvajánló - 2015. március

Disney: Csingiling és a kalóztündérek. Bp. Kolibri Gyermekkönyvkiadó, 2014.

Amikor egy korábbi porőr ellopja az összes kék port Tündérzugból, Csingilingnek és a barátainak útra kell kelniük, hogy hazavigyék jogos tulajdonukat. Vajon rá tudják venni régi barátjukat, hogy csatlakozzon hozzájuk? Vissza tudják szerezni a nélkülözhetetlen tündérport? Ha nincs tündérpor, nincs repülés sem!

 

Carlos Busquets: A kék madár legendája. Pécs. Alexandra Kiadó, 2014.

Valentin, a kis manó a boldogság nyomába ered, és ezzel kezdetét veszi kalandos utazása. Kalózok, sellők, alakját változtató gonosz varázsló - a manócskára rengeteg kaland vár, és miközben kitartóan küzd szerelméért, igaz barátokra is lel. Magával ragadó történet, varázslatos képek - készen állsz arra, hogy útra kelj velünk a fantázia szárnyán?

 

Allan Ahlberg: Hogyan nyer végül Csiperke néni? Szeged. Könyvmolyképző, 2014.

Furcsa dolgok történnek a Csiperke család háza táján. Csiperke nénit, úgy tűnik, szinte kísérteties módon üldözi a szerencse, és egyébként pedig mintha nehezére esne eldönteni, ki is a férje valójában: a postás avagy a tejesember, esetleg mindkettő? Töri Teri néni ismét beszerez néhány kiadós rándulást és horzsolást, így az ikrek megint helyettesítő tanárt kapnak az engedékeny és barátságos Bukta néni személyében, aki körül azonban mintha nem lenne minden rendben. Tovább bonyolítja a dolgokat, hogy egyre közeledik az iskolában évente megrendezett jótékonysági vásár, amelyen persze mindenki szeretne részt venni, hiszen a tét óriási. No és természetesen Minyon, a család macskája is alaposan kiveszi a részét az eseményekből!

Tonya Hurley: Szellemlány 3. – Vágyakozás. Bp. Pongrácz Kiadó, 2014.

Mielőtt békében nyugodhatna, Charlotte Usher kénytelen visszatérni tragikus halálának színhelyére: a gimnáziumba. Még mindig hátravan egy utolsó feladat, amit teljesítenie kell, de arról senki sem szólt, mi a teendő, ha beleszeret a házi feladat tárgyába. Charlotte (ismét) halálosan szerelmes lesz. A túlvilágra váltott jeggyel a kezében szembe kell néznie a már ismerős rettegett érzéssel, hogy ismét láthatatlanná váljon, de talán már túl késő ellenállni…

 

Lakatos István: Óraverzum. Bp. Magvető Kiadó, 2014.

Óraverzum. Ősi, gigászi gépezet, fogaskerekek hajtotta, mechanikus naprendszer.
Mirkó, Seon királyának fia többnyire magányosan múlatja idejét a Fellegvár titkos folyosóin csatangolva. Egyetlen barátja a szórakozott, ám talpraesett nagynénje, Szaffi, aki szabadidejében hihetetlen masinákat bütykölget. A hétköznapok azonban izgalmasabbá válnak, amikor gőzhajók jelennek meg Seon egén. Szerte az Óraverzumból sereglenek a bolygóra, hogy megtekintsék az évszázad látványosságát, a légfelléreknek nevezett óriási lények vonulását… Ami izgalmas kalandnak indult, lidércnyomássá változhat.

 

Laura Arkaninan: Holdezüst, vérarany. Szeged, Könyvmolyképző, 2014.

Vámpírnak lenni jó – kivéve, ha a kedvesed egy vérfarkas. Peter és Andrea éli a fiatalok életét, randiznak, szakítanak, ám egyszer egymással találkoznak. De nem sejtik, hogy kicsoda a másik, és túl későn jönnek rá. A szerelem azonban dacol a törvénnyel, nem tűr határokat. Ketten megalapítják a renegát falkát. Csakhogy a város kényes egyensúlya felborul. Vámpírok és vérfarkasok összecsapnak, de a saját kolóniákon belül is elindul a hatalmi harc. Ki lesz az új vezető? Hogy éled túl a testvéreid bosszúját? Lehet-e a szeretni valakit, aki ennyire más?
 

Könyvtári ajánló - VSVK: