Shekere és Ludas Matyi Sarudon

Sarudon egy napon találkoztunk az iskolásokkal a Barni maci és társai valamint az óvodásokkal egy mesezenede és egy kamishibai meseszínház kapcsán.
A gyönyörűen éneklő sarudi óvodások ügyesen kísérték dalaikat különféle ritmushangszerekkel. A cintányér a kiemelkedő szerepet kapott: a leglelkesebben e hangszer megszólaltatója muzsikált. A gyerekek megtanulták az agogo, a shekere, a rumbatök és a béka-hang vicces neveit és megtudták azt is, hogy miből készülnek ezek a hangszerek, és hogyan lehet őket megszólaltatni. Közösen készítettünk gitárt alumínium dobozból és befőttes gumikból, majd a gitárzenekarral előadtuk a Cifra palota kezdetű gyerekdalt.
Grimm Békakirály című meséjét papírszínház változatban hallgatták végig az ovisok, majd zenehallgatás következett, s legvégül dobkereső játékot tanultunk és játszottunk.

A sarudi iskolások lelkes együttműködésével a Márton naphoz fűződő legendát és szokásokat elevenítettük fel. Ezt követte Ludas Matyi meséje, majd kézműveskedett a lelkes kis csapat. A meséhez kapcsolódva, ludas és farkasos könyvjelzőket készítettünk. Zárásként a Gyertek haza ludaim… felelgetős népi játékot játszottuk.

A hírt küldte: Pauer Erika és Pintérné Pordány Mária, Bródy Sándor Könyvtár

 

Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: