Bármi legyen, gazdagít!

A Heves megyében dolgozó könyvtári munkatársak őszi továbbképzését ebben az évben szeptember 11-én tartottuk. Az egész napos továbbképzésnek az egerszalóki könyvtári szolgáltató hely adott otthont, amely a település faluházában működik.

A képzésen első körben megtekintettük a könyvtárat, majd Tőgyi Gábor Egerszalók Község polgármestere és Tőzsér Istvánné Géczi Andrea a Bródy Sándor Könyvtár igazgatója és Baráth Zoltán helyi könyvtáros mondott köszöntőt.

A köszöntők után kontaktusjátékokat játszottunk Luzsi Margó a Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtárának vezetőjének szervezésében. Margó elmesélte Bőhön höbün, a burját vadász történetét, majd a mese kapcsán megraktuk képzeletbeli szekerünket - jókívánságainkat a közösség szellemében gyűjtöttük össze. Mondókáztunk, játszottunk, aztán átadtuk a játék helyét az egerszalóki óvodásoknak, akik egy bemutatófogalkozáson vettek részt: Fehérné Szabó Eszter kolléganőnk mesekosarát megrakta minden jóval, mi könyvtárosok pedig gyakorlati tapasztalatot szereztünk arról hogyan kell mesés-kézműves foglalkozást tartani a könyvtárunkba járó gyereknek a "semmi jegyében".

Ezt követően a módszertani osztály munkatársai bemutatták a megyei könyvtár rendezvénykínálatát a szörnyvadászattól az egyiptomi múmiákig, majd arra is fény derült, mi a titka a sikeres rendezvények szervezésének a könyvtárakban.

Ebéd után Margótól színes papírmadarakat kaptunk, amely kapcsán mindenki végiggondolta, majd fel is írta mit kíván magának az életben. Ezután a madarainkkal felsétáltunk az egerszalóki barlanglakásokhoz, ahol a tárlatvezetés után héliummal töltött lufikra kötöttük kívánságmadarainkat és felengedtük őket az égig.

A képzésen résztvevők fülében bizonyára sokáig ott csengnek még Bőhün höbün szavai: "Bármi legyen, gazdagít!"

A hírt küldte: Komlóné Szabó Ágnes, Bródy Sándor Könyvtár

 

Kapcsolódó képgalériák: 
Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: