Gyermekkönyvtári újdonságainkból

 Stéphane Audeguy:  ALMA - Végre itt vagy! 

               Vivandra Könyvek, 2014
,,Kezdetben Alma alig volt itt: apró pöttyként pihent édesanyja hasában. Még azt sem tudta, hogy létezik."
Az ALMA egy gyönyörű, különleges képeskönyv a születést megelőző 9 hónapról. A születés előtti intim világ meséje. Főhőse Alma, aki eleinte csak egy kis pötty az anyaméhben, majd fokozatosan növekszik, kialakulnak az életszervei, és egyre kíváncsibb is. Majd egy nap úgy dönt, hogy elhagyja biztonságos menedékét. Stéphane Audeguy sajátos stílusban megfogalmazott szövegéhez Laurent Moreau egyszerre humoros és költői, a természet világát alapul vevő illusztrációt készített az emberi élet legkevésbé ismert, titkos 9 hónapja bemutatására.
 
 

Adamik Zsolt: Ördögbőr grófja - Rettentő kalózmesék
Pozsonyi Pagony, 2014

Ihaj-csuhaj-krucifix: jönnek a rettenetes hírű kalózok! Ott van mindjárt a borzasztó hírű Fekete Vesz, aminek a kapitánya SivakMivak Károly. De Ördogbor grófja is megéri a pénzét: nála nagyobb briganti nem élt a Vérvizeken innen, es a Nyugatholtágon túl semerre sem! Es akkor az irtózatos, nagy szakállú Kiskartacsról meg szó sem esett. Vagy Csipacsabi kincsesládikájáról. Vagy az hátborzongató Mélyvizi Kreccsenről, aki a mese végét őrzi. Róluk szolnak Adamik Zsolt összetéveszthetetlen hangú és különleges humorú kalózmesei - van bennük minden, ami az igazi kalózhistóriákhoz kell, csak minden kicsit idézőjelbe tevődik: éppen ezért válnak nagyon emberivé es szerethetővé...
                                    ITT beleolvashatsz!
 
 
 
 
Davide Cali: Az ellenség 
Csimota Könyvkiadó, 2014
 
Ilyen a háború. 
Volt egyszer, és most is van: van valahol 
egy sivatag, és abban két gödör. A két gödörben két katona 
kucorog. Ők ketten ellenségek. 
Könnyebb megmondani, ki a jó és ki a rossz. Ez a könyv nem a 
könnyebb utat választotta. Rájönni arra, hogy a másik egyúttal én is 
vagyok ez Az ellenség történetének küldetése. 
Ez többek között az Amnesty International küldetése is.
 

 
Berg Judit: Rumini a Fényvizeken
Pozsonyi Pagony, 2013
 
Kedves Olvasók!
Ez a történet egy időben kezdődik a Szélkirálynő datolyaparti útjával, és jóval azután ér véget, hogy a hajó visszatért Ferrit-szigetről. Sajnos arra nem jutott időm, hogy lejegyezzem, mekkora bajba került időközben Egérország, mi történt a Szélkirálynővel Datolyapartról hazafelé, és hányféle veszélybe sodródtak tengerészbarátaink, mielőtt visszatértek volna Ferrit-szigetről. Pedig nem kevés bátorságra, leleményességre és szemtelenségre volt szükségük ahhoz, hogy kiverekedjék magukat a szorult helyzetekből! Szerencsére ők titkos üzenetekben és levelekben mindig beszámoltak kalandjaikról a barátaiknak. Ezeket a leveleket összegyűjtöttem, kiegészítettem néhány pandúrsági jegyzőkönyvvel, térképpel, újságcikkel, amíg összeállt belőlük egy újabb szövevényes kaland. Ha végigolvassátok a most következő leveleket, mindenre fény derül! Annyit szeretnék csak kérni tőletek, hogy Szkander Bob helyesírását ne tanuljátok el! Jó szórakozást és körömrágást kívánok mindenkinek!
Berg Judit
U.i.: Mivel a levélírók és bajkeverők közt gyakran felbukkannak a korábbi regényekből ismert szereplők, érdemes előbb elolvasni Galléros Fecó naplóját és Rumini korábbi kalandjait! 
 
 
 
David McKee: Six men
North-South Books, 2011
 
Valamikor réges-régen, útnak indult hat ember. Egy helyet kerestek a világban, ahol békében és boldogságban élhetnek és dolgozhatnak. Hamarosan rá is találtak, úgy érezték, itt minden álmuk valóra válhat. Házat építettek, gazdálkodtak a földjükön, aztán egyre nőtt és nőtt a gazdagságuk...
Innen indul David McKee története, amely nagy segítséget jelenthet a szülők számára, ha gyermekükben a háborúval kapcsolatos kérdések merülnek fel.
ITT belenézhetsz.
Kategória: 
Hírek: