Augusztusi könyvajánló

 Bíró Szabolcs: Sub Rosa

Mitikus hősök, Jedi-lovagokhoz hasonló harcművészek, varázslók, alkimisták, súlyos titkok őrzői, ősi vallások örökösei, világrengető összeesküvések kiötlői? Ennek az izgató - és mint kiderül - veszedelmes titoknak a nyomába ered egy prágai antikvárius, aki egy napon különös megrendelést kap: kis cédulát hagynak az asztalán, rajta egy telefonszámmal és a Sub Rosa felirattal. Az antikvárius megpróbálja felkutatni az ismeretlen könyvet a száztornyú Arany Prága kusza labirintusában, de lassan rá kell ébrednie, hogy a titokzatos mű vagy nem létezik, vagy csak valakik nem akarják, hogy létezzen. Furcsábbnál furcsább helyszíneken furcsánál furcsább alakok keresztezik az útját, akik mind egyet akarnak: a templomosok tikát, a tiltott tudást, a Sub Rosát. Bíró Szabolcs Umberto Eco-i vagy talán Dan Brown-i ihletésű lélegzetelállítóan izgalmas művészettörténeti thrillere tisztelgés a könyvek és Európa szellemi-kulturális öröksége előtt.


 Gróf Nádasdy Borbála: Úton útfélen

Nádasdy Borbála grófnő úton-útfélen a szabadságról, a személyes autonómia megőrzéséről beszél. Hitelét saját életének rendhagyó példája adja. Személyes szabadságára nemcsak azok törtek, akik előre kirótt büntetéseikhez kerestek bűnösöket, de meglepő módon azok is, akik pénzt, világsikert, hatalmat kínáltak neki. Örök talány, hogyan ismerte fel e kísértésekben az igazi veszélyt. Vonzalmát az ésszerűtlennek látszó döntések, a másolhatatlan minták iránt ősi ösztön őrzi tűzön-vízen át, talán csak azért, hogy napjainkban ország-világ-járó küldetését teljesítse. Hogyan jutott el példája az emberek szívéhez, hogyan lett fogékony közszereplő, ebben a könyvében ezt mondja el nekünk.

 Amanda Quick: A titokzatos nő

Beatrice Lockwood egyszerű szürke ruhája alatt pisztoly lapul. A fényes bálterem félreeső zugában szemlélődő hölgy ugyanis hivatásos társalkodónő titkos megbízatással és még titkosabb múlttal -, ezért minden pillanatban készen kell állnia, hogy megküzdjön az életéért. Mégis váratlanul éri annak a szenvedélyes kinézetű, érzékeit alaposan felkavaró férfinak a figyelme, aki a báli forgatagban a segítségére siet egy bűntény megakadályozásában, majd névjegyét hátrahagyva eltűnik az éjszakában. A férfit Joshua Gage-nek hívják, és sebhelyes arcával, ébenfa-acél botjával csupa rejtély
Joshuának szintén sok fejtörést okoz a nő.

 David Baldacci: Szabadíts meg a gonosztól

Ha megütnek, üss vissza még keményebben. Shaw, akinek csak vezetékneve van, keresztneve nincs, egy atomterroristát üdöz, Reggie, a szépséges bérgyilkosnő egy tömeggyilkost készül likvidálni. Csak úgy élhetik túl a jó és a rossz harcát, ha bíznak egymásban. Evan Waller egy szörnyeteg. Vagyont gyűjtött azzal, hogy készségesen elad-megvesz bármit... és bárkit. További lehetőségek után kutatva most új üzleti vállalkozásba fog, amely világszerte milliók halálához vezethet. Ebben igyekszik megakadályozni Shaw, A tiszta igazat titokzatos embere. Egyetlen esélye kínálkozik, hogy elbánjon Wallerrel, méghozzá a lehető legvalószínűtlenebb helyen: egy idillien békés, derűs provence-i faluban. Waller azonban még romlottabb és könyörtelenebb, mint Shaw hinné.

 Guy Finley: Út a félelem nélküli élethez

Guy Finley harminc éve tanít és világosít fel arról, hogyan érhető el az életet teljessé tevő valódi szabadság és beteljesülés. Legújabb könyvében legfőbb, lényegi gondolatainak összefoglalásával fogalmazza meg azt az üzenetet, mely az életről és önmagunkról megdöbbentő felismeréssel szolgál, és egyben útmutatóul mindannyiunk számára. Leírja, hogy a való világ helyett hogyan kerülünk kapcsolatba gondolataink világával, azaz egy illúzióval, miáltal korlátozzuk önmagunkat, lehetőségeinket, tehát az életünket - ezzel együtt bemutatja azt is, hogyan változtathatunk ezen.

Kategória: 
Hírek: