Júliusi könyvajánló

 Lauren Weisberger: A bosszú pradát visel

Az ördög pradát visel folytatása!
Visszajött...
És ördögibb, mint valaha!
Amióta otthagyta a Runway magazinnál az állását, "amelyért lányok milliói az életüket is odaadnák", Andyvel igazán jól bánt az élet. Jelenleg, tíz év elteltével az esküvőjére készül, és a saját, sikeres magazinját szerkeszti.
De akkor miért nem bír aludni az esküvő előtti éjszakán? Csak ideges lenne, vagy komoly kételyei vannak? És miért kell örökösen a volt főnökére, Mirandára - vagyis az Ördögre - gondolnia?
Nagyon úgy tűnik, hogy Andy erőfeszítései, amelyekkel az új áloméletet építgette magának, egyenesen odavezették az Ördög útjába, aki bosszúra szomjazik...
Mert a visszavágó sose megy ki a divatból!

 Michael P. Nichols: Értő hallgatás

Figyeljünk akkora erőbedobással, amekkorát a legtöbb ember a beszédre tartogat. Az egyik ember beszél - a másik hallgat. Annyira alapvető helyzet, hogy készpénznek vesszük. Sajnos azonban a legtöbben odafigyelés helyett már a válaszunkat fogalmazzuk, vagy azon gondolkodunk, vajon elég értelmes képet vágunk-e, még rosszabb esetben...

 Kilian Jornet: Futni vagy meghalni

Kilian Jornet 1987-ben született.
Élete első éveit a pireneusokbeli Cap del Rec turistaházban töltötte, ahol a szülei dolgoztak. Fiatal kora óta érdekli a síelés és a magashegységek világa. Hatévesen már megjárta az Aneto és a Posets csúcsát. Tízévesen végigjárta a Pireneusokat kelet–nyugati irányban átszelő túraútvonalat.

Jelenleg számos hegyifutásrekordot mondhat magáénak, háromszoros skyrunning-világbajnok, négyszeres Európa-bajnok és háromszoros UTMB-világbajnok (Ultra-Trail du Mont-Blanc, 2008, 2009, 2011), egyéb komoly túrasí- és hegyifutó-teljesítményei mellett.
Eddig elért eredményei saját sportágain túl is kiemelkedő rekordnak számítanak.

 Erlend Loe: Fvonk

A norvég kisember, Fvonk élete nem éppen gondtalan: belekeveredett a Mozogj és Kocogj! Egyesület gyanús ügyeibe, ami miatt otthagyta állását a Testnevelési Főiskolán, majd barátnője hagyta ott őt. Ráadásul a terhes nők is kiszemelték maguknak, hogy megkeserítsék az életét.
Egy nap elegáns, nadrágkosztümös hölgy jelenik meg nála, és közli, hogy csillagászati összegért kiveszi földszinti lakását egy rejtélyes illető számára, akinek búvóhelyre van szüksége. Fvonk belemegy az üzletbe, és hamarosan egy fedél alatt találja magát Norvégia miniszterelnökével, Jensszel, aki szintén válságos időket él, de új barátja mellett végre önmaga lehet.
Fvonk és Jens barátsága szürreálisabbnál szürreálisabb helyzeteken át bontakozik ki, míg végül igazi, tartalmas emberi kapcsolattá érik.
Bár Erlend Loe főhősét Jens Stoltenbergről, Norvégia előző miniszterelnökéről mintázta, a regény valójában rólunk, hétköznapi emberekről szól, arról, mi hogyan válhatunk önmagunkká mindezt természetesen a szerzőtől megszokott, utánozhatatlan humorral.

 Csírakert a konyhában

Csíráztatni könnyebb, mint gondolnánk! Munkánk eredménye már néhány nap elteltével ott díszeleg a konyhánkban, s amellett, hogy vidám látványt nyújt, fontos tápanyagokkal gazdagítja étrendünket és életenergiával tölt fel. A csírák a természet nagyszerű ajándékai, hiszen a magoncban ott található a teljes növény falatnyi méretű, ehető formában. Miért ne használnánk ezt a kicsi, ám hatalmas erejű csírát ételeink elkészítéséhez?A csírafélék képviselik a legegyszerűbben termeszthető, leggyorsabban növő és legfrissebb zöldséget.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: