Felhívás - 100 éve született Karig Sára

100 éve született
KARIG SÁRA író, műfordító, szerkesztő, …
Baja, 1914. június 13. – Budapest, 1999. február 2.



A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára felhívással fordul mindenkihez: könyvtárakhoz , intézményekhez és magánszemélyekhez egyaránt Karig Sára emlékének megünneplésére.

Karig Sára előtt tisztelegve, emlékének szenteljük a következő 2014/15-ös évadban a Bébillér családi mesekör és a Sárkánykör – mesekör felnőtteknek egész éves programsorozatát, valamint a hagyományos "Gyere, mondok mesét neked!" Népmese Napja alkalmából szerveződő rendezvényünket.

Karig Sára a szó legnemesebb értelmében mesebeli hős. Erős volt és bátor, emberek életét mentette, megjárta a poklot és tiszta lélekkel jött vissza, ahol mások mindent feladtak, ott ő tudott erőt adni, ő volt az, aki a pusztulásban az újjászületés csodájára képes volt, bölcs volt és emberséges. Neki köszönhetjük az Európa Kiadó immár legendás Népek Meséi sorozatát, amelyet 1956 és 1990 között szerkesztett, s amelynek 84 kötete teszi elérhetővé a világ népmesekincsét. Író volt, költő, műfordító, szerkesztő, de mindenek előtt egy igaz ember.

Példa értékű élete, emberi nagysága megérdemli a főhajtást és az emlékezést. 

Életéről, munkáiról az alábbi linkeken találunk információt:
1987. november 21-én vele készült interjú
Karig Sára gyűjtemény
Karig Sára: Sarkövezet. Versek

Karig Sára Emlékest a Bolgár Kulturális Intézet szervezésében
Tovább a hírhez

Kategória: 
Hírek: