Könyvekbe zárt egészség Ludason

A könyvtárak a hagyományos könyvtári szolgáltatás mellett a mai társadalomban az információközvetítés eszközeinek segítségével részt vállalnak a társadalmi- szociális feladatok ellátásában is.  A mai világban élők egyik fontos vesszőparipája az egészségünk megóvása.
A Könyvekbe zárt egészség c. foglalkozás az érdeklődőket megismerteti az egészséges-megőrzés alternatíváival az információhordozók különböző eszközein keresztül. 
Ebben nagy segítséget nyújtanak a könyvek, ami a rég letűnt századok tudását őrzi és elérhetővé teszi a mai kor ember számára.  A foglalkozáson megismerkedünk ezekkel a könyvekkel továbbá azzal a technikával, ami hozzásegít minket az információ megszerzéséhez. A jó hangulatot továbbá garantálja egy csésze forró - gyakorlatba átültetett -  gyógynövény tea elfogyasztása.
Az információs társadalomban elengedhetetlen a digitális írástudás ennek ismerete nélkül, kimaradunk, és ezzel párhuzamosan lemaradunk a 21. század felhalmozott ismeretéből. Így a  foglalkozás keretein belül megismerkedtünk és megtanultuk használni  a különböző elektronikus felületeket, adatbázisokat (kereső, OPAC, gyógynövényes).
A 2014. március 27-én Ludason megrendezett foglalkozásunk mindenkinek nagyon tetszett, a bátortalanabb kezek is egy kis idő gyakorlás után ügyesen kezelték a felületeket, tárgymutatókat, könyvek keresésének technikáját. 
 
A hírt beküldte: Schmidtné Vitai Bernadett
 
Kapcsolódó képgalériák: 
Könyvtár oldalak: 
Kategória: