Olvass velem! a Széchenyiben

2013. október 12-én a Széchenyi István Római Katolikus Középiskolában az Iskolai Könyvtárak Világhónapja alkalmaból Olvass velem! elnevezéssel tartottzunk programot. A rendezvényt – a hagyományoktól eltérően – szombat délelőtt tartottuk meg. A 9. osztályosokat céloztuk meg elsősorban. Ennek oka az volt, hogy szeretnénk őket a kultúrának, az iskolai könyvtárnak hatékonyabban megnyerni. Természetesen felsőbb évfolyamosok is csatlakoztak hozzánk, és néhány pedagógus kolléga is.

A feladatokat (activity, rejtvények megoldása, idézetek felismerése) kisebb (8-10 fős) csoportokban oldották meg a fiatalok. Azt tapasztaltuk, hogy kisebb közönség előtt bátrabban megnyílnak, olvasnak fel.
 
Széchenyi születésnapjához kapcsolódóan a Vezércsillagok című kiadvány volt a „kötelező olvasmány”. Az idézetek jelentős magyar személyiségektől származnak, a rejtvényekben a görög mitológia alakjaira kérdeztünk rá, az activityben pedig magyar szerzők műveinek címét kellett kitalálni, és hozzájuk kapcsolni egy fontos történelmi eseményt.
 
A csapatok édességjutalomban részesültek.
Valakovicsné Lakatos Marianna, könyvtárostanár
Kategória: