Könyvajánló - 2013. június

Moser, Erwin: Hol lakik a kisegér? : tavaszi és nyári mesék. Bp. Manó Kv., 2013.

Erwin Moser, a népszerű osztrák meseíró és illusztrátor állatmeséi elsősorban kisóvodásoknak szólnak, de a család minden tagját elbűvölik. A kötetben kilenc vidám tavaszi és nyári történet található Nádori Lídia fordításában. A könyv napsütötte, izgalmas csavargásainak főhősei Az egércirkuszból már ismert, szeretetre méltó állatok. Hogy ezúttal mi minden történik kis kedvenceinkkel? A kisegér alvóhelyet keres, és meg is találja azt egy mackó hasán. Nina, a kiscica bukfencet vet a levegőben, egy repülőgép pilótájaként. A Cinciváry család otthonra lel egy propellerrel fölszerelt teáskannában. Trixi, az egér útra kél a világűrbe. Lili barátaival együtt kalandozik a tengeren egy tökhéjcsónak fedélzetén. Az egérkalózok pedig megtalálják a csillogó kövek barlangját.

 

Erne, Andrea: Katicabogár. Bp. Scolar, 2013. (Scolar mini 21.)

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetéből az apróságok alaposan megismerhetik a katicabogarakat. Megtudhatják, hol élnek, milyen testrészeik vannak, mivel táplálkoznak, milyen ellenségek fenyegetik őket, hogyan repülnek, mit csinálnak télen, és az is kiderül, hogyan lesz a parányi petéből szép kis bogár.

 

Miler, Zdenek: A vakond és a halacska. Bp. Móra, 2013.

A vakond és a halacska vidáman játszanak, amikor a tóban megjelenik a harapós csuka. Mit tesz a vakond, hogyan óvja meg barátját a veszedelemtől, és milyen meglepetés vár rá? Ezt meséli el nekünk a képeskönyv.

  

 

Walliams, David: Milliárdos fiú. Pomáz, Kolibri, 2013.

Egy újabb különleges és nagyon vicces történet David Walliamstől! Joe-nak számos oka van rá, hogy boldog legyen. Egész pontosan milliárdnyi oka. Bizony, Joe gazdag. Nagyon, nagyon gazdag. Van saját tekepályája, saját mozija, és még főkomornyika is, aki mellesleg egy orángután. Ő a legvagyonosabb tizenkét éves az egész világon! De Joe boldogtalan. Hogy miért? Mert rengeteg pénze van, viszont egyetlen barátja sincs. Aztán mégis jön valaki, aki Joe-t Joe miatt szereti, nem a pénzéért. Csak az a baj, hogy Joe már megtanulta: ahol megjelenik a pénz, ott semmi sem az, aminek látszik.

 

Stiefvater, Maggie: Tündérdallam 1.: Lament = A látó szerelme. Szeged, Könyvmolyképző K., 2013. (Vörös pöttyös könyvek)

Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játszma kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is.

 

Percin, Anne: Hogy told el (jól) a nyarad. Szeged. Könyvmolyképző K., 2013. (Vörös pöttyös könyvek)

Idén nyáron Maxime már 17 éves, ezért esze ágában sincs a szüleivel menni nyaralni. Inkább itthon marad a nagymamájával, hogy kedvére punnyadhasson a számítógép előtt. Csakhogy a dolgok egy váratlan esemény következtében egyáltalán nem úgy alakulnak, ahogy ő elképzelte. Szédületes napok elé néz! Ez a nyári szünet garantáltan más lesz, mint a többi(eké).
 

Könyvtári ajánló - VSVK: