AZ ÉLŐ GÁRDONYI – Városi vetélkedő és akadályverseny

Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója tiszteletére

2. forduló  -  Az én Gárdonyim

Gratulálunk! A csapatok sikeresen megoldották a 2. forduló feladatát! Az addig megszerzett ismereteiteket önállóan végzett munkában kamatoztattátok. Gárdonyi munkásságát, egy regényét vagy regényalakját, meséit, titkosírását bemutató, az íróról és műveiről szerzett személyes benyomásokat, élményeket tartalmazó feladatokat -54 alkotást - mind, mind megkaptuk. A legtöbben a ppt bemutató formáját választották szöveggel - képekkel, zenével, animációval, sok–sok kreatív megoldással, de néhány tartalmas és egy csodálatos esszé is született.
Az iskolában az egyéni felkészülés mellett módotok nyílt a csapatmunkára, az együtt gondolkodásra és tevékenységre. Követtük a képeken, ahogyan felkerestétek az egri emlékhelyeket, kutattatok könyvekben és az interneten, megbeszéléseket tartottatok, és az újonnan elsajátított információk alapján egymással együttműködve készítették el a beküldendő feladatokat. Az átélhető, élményszerű ismeretek megszerzésén túl megtapasztalhattátok a csoportban dolgozás örömeit és gyötrelmeit is!
Az elért eredmények táblázata ITT tekinthető meg.

A hír teljes hosszában a címre kattintva tekinthető meg.

Nem könnyítettétek meg a zsűri dolgát, számos alapos, tartalmas, gondos pályázat született. Tetszésünket leginkább az egyéni gondolatokat megfogalmazó, személyes hangvételű, ötletgazdag alkotások nyerték el, de rendkívül nehéz volt a döntés, mert minden pályázatban felfedeztük az értéket, a szorgalmas gyűjtőmunkát, a törekvést a legjobb megoldásokra.
Szívből gratulálunk valamennyi csapatnak!
És nagyon köszönjük a felkészítő tanárok odafigyelését, folyamatos támogató, ösztönző munkáját!
 

A legjobb alkotásokból válogattuk az alábbi ízelítőt:

(A nagyobb méretű munkák pdf formátumban tekeinthetők meg.)
Láthatatlanok (Andrássy) Török ölők (Dobó) Egri amazonok (EKF) Figurás (Gárdonyi) Figurák (Kemény) István csillagai (Neumann) Hosszúhajú veszedelem (Sancta) Egri nők és Dobó (Szent Imre) Láthatatlan lámpások (Szilágyi) Láthatatlanok (Tinódi) Titokfejtők (Tinódi) Eger védői (Tinódi)
Noha a versenykiírás szabályai szerint az akadályversenyen sajnos már nem találkozhatunk velük, de egyenletesen színvonalas teljesítményeik alapján külön dicséretben részesítjük a továbbjutóknál csupán 1-2 ponttal kevesebbet szerző, következő csapatokat:
Dobó apródjai (Dobó) Egri csillagok (EKF) Jumurdzsák gyűrűje (EKF) Gárdonyi híres csillagai (Gárdonyi) Dobó apródjai (Gárdonyi) Eger csillagai (Kemény) Lenkey csillagai (Lenkey) Neumann apácák (Neumann) Gárdonyi serege (Neumann) Gárdonyi nyomozói (Sancta) Gárdonyi követői (Sancta) Eger csillagai (Szent Imre) Szilágyi csillagok (Szilágyi) Egri vitézek (Szilágyi) Titokfejtők (Tinódi)
Köszönjük, hogy velünk játszottatok! Örülünk, hogy együtt kalandozhattunk Gárdonyi világában, s bízunk benne, jól éreztétek magatokat nálunk, velünk és egymással! A játék során sok-sok érdekességet felfedeztetek, s új élményeket szereztetek!


A vetélkedő 3. fordulójára továbbjutott csapatokkal május 23-án, csütörtökön 8.30-kor találkozunk a Megyeháza dísztermében!
Minden iskolából a benevezett csapatok fele jutott tovább. Mivel a döntőbe kerültek száma páratlan, a csapatok pedig párban vetélkednek, a zsűri úgy döntött, hogy az elért pontszámok alapján még egy általános iskolás csapatnak lehetőséget ad a további versenyre. Így kialakulhattak a párok: 14 általános és 14 középiskolai korosztály csapata vetheti össze tudását a játékban.
A május 23-i akadályverseny és vetélkedő részletei ITT tekinthetők meg.
Az akadályversenyre és a középiskolások délutáni döntő vetélkedőjére további sikeres felkészülést és eredményes szereplést kívánunk!
 

Esemény dátum: 
kedd, május 7, 2013 - 12:30
Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: