Könyvajánló - 2013. április

Bartos Erika: Bogyó és Babóca társasjátéka. Bp. Pozsonyi Pagony, 2013.

Babóca és barátnői tojást festenek, hiszen a fiúk mind meglátogatják őket húsvét reggelén. De jaj, Ugri tojásai összetörnek! Vajon kinek van ideje segíteni a húsvéti készülődés közepette? Nem fogod kitalálni... A második mesében Bogyó Pihével társasozik a réten. Bogyó mindig az első szeretne lenni! Sajnos a társasban ez a szerencsén is múlik... A dühös csigafiú megpróbál egyedül játszani, de rájön, hogy mégis jobb együtt lenni, mint egyedül otthon morcoskodni. Ugye? Próbáljátok ki ti is Bogyóék társasjátékát, amit megtaláltok a szabályokkal együtt a könyvben.

 

Franklin és az ABC. Bp. Gulliver Kiadó, 2013.

Franklin be tudja kötni a cipőfűzőjét és tud kettesével számolni. Sőt, már az ábécével ismerkedik, s nem okoz neki gondot leírni azt a szót, hogy kisteknős. S amíg Franklin a betűkkel zsonglőrködik, újabb és újabb szót, mondatot állítva össze, a kíváncsi kis olvasó megismerheti Franklin és barátai életét, és bekukkanthat abba a különös, varázslatos épületbe, ami ott a domb tetején áll, és sok-sok izgalmas dolgot rejt: az iskolába. Természetesen a legjobb barátok, Medve, Csiga, Hód, Borz is segít Franklinnek, no meg az olvasónak eligazodni a betűk rengetegében, és a szavak dzsungelében. Franklin nagyon jó szókirakós játékot kíván a játékos kedvű gyerekeknek.

 

Gimesi Dóra: Csomótündér. Bp. Pozsonyi Pagony, 2013.

"Van a világon egy csomó tündér, ezt mindenki tudja. Tavasztündérek, konyhatündérek, villamosvezető-tündérek. De Csomótündér csak egyetlen egy volt." Ő csomózza össze a szerelmes királyfiak és királylányok cipőfűzőjét, hogy örökre együtt maradjanak. De néha a királyfiaknak a világ tetejére is el kell mennie, hogy legyen mersze megkérni a királylány kezét, vagy éppen Budapestre. Budapest jól ismert terei, a Margitsziget, a Gellérthegy, Zugló és a Klauzál tér megtelnek szerelemmel és mesével. Tündér-kislányoknak, bátor kiskirályfiknak és ifjú szerelmeseknek ajánljuk.

Leiner Laura: Örökké 1-2. Bp. Ciceró Könyvstúdió, 2013. (A Szent Johanna gimi 8.)

"Okos kis könyv ez, elindult a saját útjára. Én pedig most magára hagyom, elengedem, hiszen én azt hiszem, mindent megtettem, amit lehetett, mindent úgy írtam, ahogy szerettem volna, most pedig elégedett vagyok az eredménnyel, mert tudom, én a kezdetek kezdetén valami ilyesmit akartam a végére. Nem egy finálét, elcsépelt ömlengést vagy túlcsavart szálakat. Úgy érzem, ez a sorozat az egyszerűségével nyerte el mindazt, amit elnyert, én pedig végig tartottam magam ahhoz az elvemhez, miszerint „ez csak egy sztori egy hétköznapi lányról, A FIÚRÓL (csupa nagybetűvel), a tanulásról, a barátairól, a családjáról, az életéről meg úgy általában, a Szent Johanna gimiről”. (Leiner Laura)

 

Grylls, Bear: A farkas útja. Bp. Jaffa Kiadó, 2013.

Bear Grylls lélegzetelállítóan izgalmas új kalandregényében ismét a találékonyságé és a túlélő technikáké a főszerep! A farkas útjában Beck Granger Alaszka hólepte vidékén zuhan le egy kisrepülőgéppel. A pilóta meghal, nagybátyja, a híres professzor súlyosan megsérül, Becknek és barátjának pedig nem marad más választása, mint gyalogszerrel nekivágni a fagyos tundrának. Ahhoz, hogy eljussanak a legközelebbi településig, meg kell mászniuk egy hegyet, át kell vészelniük a fagypont alatti hőmérsékletet, élelmet kell szerezniük, és meg kell küzdeniük a tundra vadállataival. Beckről azonban hamar kiderül, hogy ezen a terepen is feltalálja magát, tudásának és bátorságának köszönhetően végül minden akadályt leküzdenek.

 

Meyer, Stephenie: A burok. Bp. Agave Kv., 2013.

A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Egyvalamire azonban nem készült fel: hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát…
 

Könyvtári ajánló - VSVK: