Könyvkirály - Negyedévi összesítő

 

TÁMOP-3.2.4.B-11/1-2012-0005 „Nyisd ki a világot! – országos könyvtári szolgáltatások bővítése, fejlesztése az oktatás és képzés támogatásának érdekében”

 

KÖNYVKIRÁLY
olvasásnépszerűsítő játék általános iskolásoknak

Negyedévi összesítő
 

Kíváncsian összegeztük a játékunkban eddig résztvevő olvasókat és az olvasott könyveket. Az alábbi eredmény született. A játékunkhoz 2013. április 31-éig 39-en csatlakoztak. Az első korcsoportban (8-10 éves korig) 14 fő, 6 lány és 8 fiú. A második korosztályban (11-12 éves korig) 16 fő, 12 lány és 4 fiú. A harmadik korcsoportban (13-14 évesek) 9 fő, 6 lány és 3 fiú. Összesen 217 db könyvet olvastak ki, 42806 oldal terjedelemben.

  • A legkisebbek körében Bálint Ágnes Mazsola, Frank Baum Óz, a nagy varázsló című könyve vezet, de jó helyezést ért el DiTerlizzi Manók könyve, Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok, Janikovszky Éva Égigérő fű és Tersánszky Józsi Jenő Misi Mókus kalandjai c. meseregénye.
  • A kiskamaszoknál Bosnyák Viktória Tündérboszorkány és Kinney Egy ropi naplója vezet, de szorosan mögötte Berg Judit Rumini, Brezina Mennyit ér egy kutyaélet, Lewis Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, valamint Nógrádi PetePite c. könyve következik.
  • A nagyoknál Chritopher Paolíni Eragon c. könyve, David Almond Skellig és Leiner Laura Szent Johanna gimi 1. része vezeti a sort.

 

A játékunknak örülnek a gyerekek és a szülők is, hisz remek olvasnivalókat kínálunk, megkönnyítjük a polcon való válogatást. Nekünk pedig az tetszik, ha a sorozatok első köteteit elolvasva a játékon kívül is folytatják az adott könyv folytatásait.

GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára


 

Kategória: