Könyvajánló - 2013. március

Mullenheim, Sophie de: Egy tündér Manóországban. Szeged, Könyvmolyképző K., 2012. (Hortenzia tündérke világa 1.)

Hortenzia Manóországban cseperedik fel, barátjával, Gomezzel. Egy reggel arra ébred, hogy éjszaka két kicsi szárny nőtt a hátára. Anyukája ekkor elmeséli neki a történetét Hortenzia nem manócska, hanem tündér, igazi tündér! Négyéves kortól ajánljuk.

 

Erne, Andrea: Hajók. Bp. Scolar, 2009. (Scolar mini 2.)

Már 3 éves kortól ajánljuk a Ravensburger sorozatát, mely a repülők világa után ezúttal a hajók és a hajózás titkaiba kukkant be. A Hajók a gyerekek és szüleik körében egyaránt népszerű, már több mint 20 címet felvonultató Mit? Miért? Hogyan? - sorozat (Az autók, Az óra és az idő, Fedezd fel a tested, stb.) mini változatának második kötete, mely a kisebb korosztályt bűvöli el a titkokat rejtő, kihajtogatható ablakokkal-

 

Schaapma, Karina: Az Egértanya: Samu és Juli. Bp. Egmont-Hungary, 2013.

Samuval és Julival mindennap történik valami az Egértanyán, ahol a magasba vesző, rejtélyes lépcsők érdekes helyekre vezetnek. A két kisegér kalandjaiból kiderül, hogyan lehet jóllakni a cukrásznál kevés pénzből, mi a teendő, ha a titkos ládikó zárja elromlik, és mit tegyünk, hogy ne ijedjünk meg a saját árnyékunktól. Ismerd meg a két kisegérrel az Egértanya titokzatos lakóit, a különös zenészt, a tetovált, vén tengerészt, valamint Samu és Juli többi rokonát és barátját!

 

 Brezina, Thomas: Telóm, telóm, mondd meg nékem… Bp. Egmont-Hungary, 2012. (Fiúk kizárva 22.)

Nem vagyok kicsit kövér vagy kicsit sovány, esetleg kicsit szőke? - kérdezi magától Tinka újra és újra. Lizi szerint egész tűrhetően néz ki, de mostohatestvére folytonos kérdezősködése kezd az idegeire menni. A baj csak az, hogy Tinkának van egy meglehetősen furcsa, csupa fül mobilja, akinek gyakran ugyanazt a mondatot hajtogatja: Telóm, telóm, mondd meg nékem, ki a legszebb e vidéken? Vajon miféle boszorkányság áll a különös kuszaságok mögött?

 

  Russell, Rachel Renée: Egy zizi naplója 1.: Mesék nem valami mesés életemről. Szeged, Könyvmolyképző K., 2012. (Bíbor pöttyös könyvek)

Nikki Maxwell nem csak új iskolát, de új életet is akar kezdeni. Itt a remek alkalom, hogy katasztrofális múltját maga mögött hagyva vagány, népszerű és menő csajként újjászülethessen. Csakhogy Nikki az a fajta lány, aki ebédnél magára önti a spagettit, minden csínytevésével lebukik, Halloween-re patkánynak öltözik, és az apja teherautójának tetején egy gigantikus műanyagcsótány ül. Már az első napokban magára haragítja az iskola legnépszerűbb üdvöskéjét, MacKenzie-t, aki aztán ádáz ellensége lesz, és beleszeret a jóképű Brandonba, aki látszólag észre sem veszi. Nikki életében nincsenek unalmas percek, és az élesnyelvű tini most megengedi, hogy belekukkants a naplójába!

 

  Perkins, Stephanie: Anna és a francia csók. Szeged, Könyvmolyképző K., 2012. (Vörös pöttyös könyvek)

Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába - egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes... lenne, ha nem volna foglalt.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: