Könyvajánló - 2013. február

Andrea Erne: Hajók. Scolar Kiadó, 2009. (Scolar Mini)
Már 3 éves kortól ajánljuk a Ravensburger új sorozatát, mely a repülők világa után ezúttal a hajók és a hajózás titkaiba kukkant be. A Hajók a gyerekek és szüleik körében egyaránt népszerű, már több mint 20 címet felvonultató Mit? Miért? Hogyan? - sorozat (Az autók, Az óra és az idő, Fedezd fel a tested, stb.) mini változatának második kötete, mely a kisebb korosztályt bűvöli el a titkokat rejtő, kihajtogatható ablakokkal.

Christie Sagnier, Caroline Hesnard: Baba-kalamajka. Szeged. Könyvmolyképző K., 2012. (Éljen a család! 5.)
Lola lelkesen készült anyukája születésnapjára, még tortát is akar sütni neki. Csakhogy Bella, a kishúga pont ezt a napot választotta arra, hogy világra jöjjön! Minden a feje tetejére áll, és Lola haragszik a babára, aki elrontotta a napját és elrabolta az anyukáját...

 

Marie Desplecin: Szegény kisboszi! Szeged. Könyvmolyképző K., 2012. (Narancs pöttyös könyvek)
Apukája Rózsának akarta keresztelni. De akár Viola is lehetett volna. Anyukája azonban ki nem állhatja ezeket az unalmas, hagyományos neveket. Hát persze, hiszen boszorkány. És lányának, képességei leendő örökösének, boszorkányhoz méltó név kell: Verbéna! Csakhogy Verbéna tizenegy éves korában még mindig semmi tehetséget nem mutat a boszorkánymesterséghez, ezért a nagymamája veszi kezelésbe. Már az első alkalmak igen ígéretesnek bizonyulnak...

Fabian Lenk: A fáraó halálának titka: Krimi az ókori Egyiptomból. Bp. Scolar K., 2012. (Idődetektívek sorozat 11.)
A három jó barát (Julian, Leon és Kim) és különleges macskájuk, Kija ezúttal az ókori Egyiptom egyik legismertebb fáraójának, Tutanhamonnak az udvarába érkezik. A fiatal uralkodó azonban váratlanul és hirtelen meghal… Vajon tényleg valamilyen súlyos betegség végzett vele, vagy esetleg merénylet áldozata lett? A több évezredes rejtély megoldásának kulcsa a bátor idődetektívek kezében van, s ők nem tétlenkednek: merészen felveszik a harcot az anubiszmaszkos harcosokkal, kiszabadítják rabságba esett egyiptomi barátaikat, miközben a nagy titokra is fény derül. Csupa lebilincselő izgalom, varázslatos időutazások, gazdag történelemismeret – ezt ígérik az Idődetektívek című sorozat kötetei.

Rachel Renee Russell: Egy zizi naplója. Szeged, Könyvmolyképző K., 2012. (Bíbor pöttyös könyvek)
Nikki Maxwell nem csak új iskolát, de új életet is akar kezdeni. Itt a remek alkalom, hogy katasztrofális múltját maga mögött hagyva vagány, népszerű és menő csajként újjászülethessen. Csakhogy Nikki az a fajta lány, aki ebédnél magára önti a spagettit, minden csínytevésével lebukik, Halloween-re patkánynak öltözik, és az apja teherautójának tetején egy gigantikus műanyagcsótány ül. Már az első napokban magára haragítja az iskola legnépszerűbb üdvöskéjét, MacKenzie-t, aki aztán ádáz ellensége lesz, és beleszeret a jóképű Brandonba, aki látszólag észre sem veszi. Nikki életében nincsenek unalmas percek, és az élesnyelvű tini most megengedi, hogy belekukkants a naplójába!

Stephanie Perkins: Anna és a francia csók. Szeged. Könyvmolyképző K., 2012. (Vörös pöttyös könyvek)
Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába - egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes... lenne, ha nem volna foglalt.

Könyvtári ajánló - VSVK: