Könyvajánló - 2012. december

Bartos Erika: Bogyó és Babóca a jégen. Bp. Pozsonyi pagony, 2011.

"Hová tűntek Mókus Regő elveszett mogyorói? Pedig így ősszel és főleg télen nagy szüksége lesz rá... És hogy tanul meg Vendel korcsolyázni? A sorozat kilencedik részében csupa őszi-téli kalanddal találkozunk."

Paulovkin Boglárka: A nagy utazás. Bp. pozsonyi Pagony, 2012.

Szereted az állatokat? Szeretsz fürödni a Balatonban? Szereted a járműveket? Szeretsz síelni? És kirándulni? Akkor ezt a könyvet el kell olvasnod! Paulovkin Boglárka mesekönyvében Róka és Egér, miután elvesztik erdőbéli otthonukat, útnak indulnak a városba, ahol egy kedves kisfiú, Andris befogadja őket. A Nefelejcs utcai bérház igazi otthonnak bizonyul, ahonnan újabb kalandos utakra indulnak: nyáron a Balatonra utaznak, télen síelni mennek a hegyekbe, de Budapesten is akad bőven látnivaló! A kötetet a szerző művészi festményei teszik igazi különlegességgé.

Schmidt, Annie M. G.: Titi a toronyház tetején.Bp. Pozsonyi pagony, 2012.

Titinek nincs hol laknia. Szerencsére a toronyház legfelső szobája még üres. Csakhogy a szomszédok nem mind jóindulatúak: Patyolatné szerint háziállat nem való a házba, főleg nem csótány, rendnek kell lennie, a házmester pedig szeret kötözködni a nála gyengébbekkel. Csakhogy Titi a daruskocsijával mindenkinek segít, így hamar sok barátja akad: Gerda, a galamb, Penna bácsi, a könyvárus, Ágica, a rózsaszín ruhás kislány, a sirályok, de még az Őrnagy és Nyurgaló is! Végül még a tengerpartra is eljut új szomszédaival, a Trappolka családdal. A Szutyoksári holland szerzőpárosának a Titi a toronyház tetején az egyik legsikeresebb meseregénye. A három részes sorozat első kötetét 5-10 éves korú gyerekeknek ajánljuk. Nevessünk, hüledezzünk, tartsunk Titivel, aki igazi derék, bátor gyerek!

Gnone, Elisabetta: Fairy Oak 6. Szegedm Könyvmolyképző K., 2012.

Mindig így történik, valaki egy szeptemberi napon elkövet valami furcsaságot, amely még a furcsábbnál is furcsább, és attól a pillanattól, egy hónapon keresztül, de néha akár két hónapig is, Fairy Oakban minden eltér a normális kerékvágástól. Ezt úgy nevezik "a Szezonális Bolondságok Tánca”. Mulatságos, ami ezekben a napokban történik, ugyanakkor csodálatos is, mert mindenki a legtöbbet adja önmagából, már ami a fantáziát, az erőt, az ügyességet, no és a ….furcsaságokat illeti.

Plichota, Anne – Wolf, Cendrine: Oksa Pollock – Az utolsó remény. Szeged, Könyvmolyképző K., 2012. (Kaméleon könyvek)

Vigyázat! Bűvös erejű a könyv! Aki megismerkedik Oksával, nehezen tud majd elszakadni tőle és a Pollock család többi tagjától… Oksa Pollock mindig is különleges képességekről ábrándozott, ez idáig azonban ugyanolyan iskolás lány volt, mint többi tizenhárom éves kortársa. Amikor családjával Franciaországból Londonba költözik, élete gyökeresen megváltozik. Új iskolájában megmagyarázhatatlan rosszullét keríti hatalmába, hasán különös jegy tűnik fel. Szüleinek nem mer szólni, végül különc nagyanyjához fordul, aki feltárja előtte származásuk titkát: a Pollock család Édéfiából menekült, egy olyan országból, amely a Földön van ugyan, de a „kintiek” számára fényköpeny teszi láthatatlanná. Oksa az utolsó reményük, az egyetlen, aki visszavezetheti a Számkivetetteket hazájukba.

Shan, Darren: A vézna hóhér. Bp. Móra K., 2012.

A távoli időben vagyunk, talán a múltban és a távoli térben, talán keleten, de az is lehet, hogy egy másik világban. Az uralkodó hóhéra ünnepélyes bejelentést tesz: egy év múlva átadja tisztségét valamelyik fiának. Ám három fia közül csak kettőt említ, a délceg Dzsánt és Dzsált, az apró termetű Dzsebelről tudomást sem vesz. Dzsebel küldetésre indul, hogy bizonyítson, és hogy Szabbáh Eid istenség legyőzhetetlen harcossá változtassa. Útján szörnyekkel, gonosztevőkkel és csalókkal kell megvívnia.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: