Karácsondi Imre, a hulladék-gyűjtő - Kiállítás

Tisztelettel meghívjuk önt, családját, és barátait a

Karácsondi Imre, a hulladék-gyűjtő

című kiállítás megtekintésére. 

 

 

 

 Bemutatásra kerülnek a művész gyökérképei, digitális fényfestményei és speciális vitrintárgyai.

A tárlat megtekinthető:
2012. november 9-től december 5-ig, a könyvtár nyitva tartási idejében.

  

Steve Chészenyi beszélgetése KARÁCSONDI IMRÉVEL „…a hulladék-gyűjtő” c. kiállításáról

Steve: -KARÁCSONDI IMRE író, költő, publicista, kritikus, esszéista, primitív másoló; népi gyökérverő és digitális fényfestő művész. Itt szorongatok egy papírlapot, ennek segítségével tudtam felsorolni ezt az egészet. Addig értem, hogy: író, költő, publicista, kritikus, esszéista. Imrém, avass be kérlek a mondat második részének jelentésébe is!
Imre:- Kitaláltam három vadonatúj művészeti ágat. Én vagyok a Földkerekség első és egyetlen primitív másoló és népi gyökérverő, valamint digitális fényfestő művésze. Mind a primitív másolatokra (Magyarnóta Friszkóban, Merilin Monró blúz, Ebrehem Linkoln blúz) mind a népi gyökérverésre (gyökérképek, speciális vitrintárgyak) található példa itt, a VACHOTT SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁRBAN. A digitális fényfestmények pedig legtöbben vannak a falakon és a paravánokon egyaránt.
Steve:- Mi ez a hulladékgyűjtés?
Imre:- Ez egy újabb őrület. Elmegyek cégekhez, és kérek engedélyt beleturkálni a selejtgyűjtő konténereikbe. Rámnéznek: látják, hogy varkocsba van fonva a hajam. –Ez valami művész! –Gondolják bölcsen. Mutatok néhány képet más cégek hulladékairól. Akkor elkezdenek először csodálkozni, utána irigykedni, hogy milyen esztétikusak a szomszéd hulladékai (a képeken!!!) , és válogathatok.
Steve:- Mi ennek az egésznek a filozófiája?
Imre:- Semmi. Előre nem szoktam filozófiákat gyártani. Utólag meg már minek? Mindazonáltal: az egészben az a legnagyobb művészet (???), hogy az én egyéniségem teljes mértékben háttérbe szoruljon. A természet megalkotta, amit megalkotott. A technika is. ÉN CSAK KÖZVETÍTEK!!! Ha ezt a látogató megérzi, az már értelmet ad ennek az egész mókának. Csak semmi öncél. Én: mintha itt se lennék.

A kiállítás szponzorai:

• Pelle Sándor, Detk község polgármestere
• Kaméleon Art Dekor - Budapest
• Élpak Rt. - Gyöngyös
• Robert Bosch Elektronika Kft. – Hatvan
• Mátraparkett - Gyöngyös
• „Vad Színek Festékbolt” PANNONCOOP Kft. - Gyöngyös


 

Esemény dátum: 
péntek, november 9, 2012 - 17:00
Kategória: