Könyvajánló - 2012. október

Bencs Tünde: Kockacukor – Mese a póniról, aki nem akart póni lenni. Magánkiadás, 2012.
Kockacukor története egy szórakoztató, ugyanakkor magható mese a gyermeki útkeresésről és a mindenek fölött átívelő barátságról. Vékony Andrea rajzaival.

 

 

Ursula Jones, Sarah Gibb: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma. Bp. Manó Könyvek, 2009.
Ursula Jones bölcs és szellemes tündérmeséje, amellyel a szerző elnyerte a 2008-as Roald Dahl-díjat, ezúttal Sarah Gibbs varázslatos és művészi rajzai által elevenedik meg. Az olvasók kincsként őrzik majd emlékezetükben e lírai szépségű remekművet.

 

 

Víg Balázs: A rettegő fogorvos. Bp. Móra, 2012. (Már tudok olvasni!)
A Zománc utca 20-ban rendel a félelmetes Fognyűvő doktor. Rebesgetik róla, hogy gyerekeket eszik. Gyerekeket, akik élnek-halnak az édességért, de fogat mosni már nem szeretnek. Az igazság az, hogy Fognyűvő doktor a legfélénkebb orvos a világon. Amikor Pajti és Hugi a rendelőjébe lép, ő nyomban a széke alá bújik. A két testvért nagyon kíváncsivá teszi a fogorvos félénksége. Vajon miért retteg Fognyűvő doktor a gyerekektől?

 

 

Berndt Schmelz, Lars Frühsolge: Maják, inkák, aztékok. Bp. Tessloff és Babilon K., 2012. (Mi micsoda 112.)

A kagylókürt hangja harsan, kezdődik az áldozati rituálé. Az oltáron már kiterítve fekszik a kábult jaguár. Az áldozópap magasba emeli kését. Vajon az áldozat elég lesz az esőistennek?
A maják, az inkák és az aztékok pompás templomokat emeltek, bonyolult naptárakat használtak, és kiválóan értettek a csillagászathoz. Ki volt a „Nap fia”? Miért építettek az aztékok úszó kerteket? Milyen szerepe volt a maják életében a labdajátéknak?

 

Joachim Masannek: Az ígéret földje. Bp. Scolar K., 2012. (Honky Tonk kalózok 1.)

A szerző Honky Tonk kalózok című új könyvsorozata térben és időben is különleges kalandokat ígér, s legalább ennyi kis- és nagykamaszt fog magával ragadni, mint a „Vad banda” szereplőinek élete! A Honky Tonk kalózok sorozat négy ifjú kalóz kalandjait meséli el: Pokolkutyája Vili ügyes csaló és zsebtolvaj, legjobb barátja, Jo, zseniális feltaláló és igazán jószívű kisfiú, Moses Kahiki, a Nap Lovagja ravasz szélhámos, Honky Tonk Hanna pedig egy lélegzetelállítóan szép és szeszélyes, messzi földön hírhedt kalózlány.

 

 

C. J. Daugherty: A Cimmeria titka. Bp. Cartaphilus K. 2012.

Allie élete darabokra hullott szét. A bátyja eltűnt, utálja a sulit, ahova jár, a szüleitől sem számíthat megértésre... és már megint letartóztatták. Nem csoda, hogy az ősök megint új suliba küldik. De ez egyszer valami teljesen szokatlan helyre. Allie nem érti, hogyan kerülhetett a Cimmeria Akadémiára, oda, ahol a felső tízezer csemetéi tanulnak a patinás kastély festményekkel díszített falai között, vagy éppen a bálon táncolnak gyönyörű estélyi ruhában és szmokingban, kényelmükről pedig személyzet gondoskodik. A legnagyobb rejtély Allie számára mégis az Éjjeli Iskola, amelynek céljáról, működéséről és tagjairól csak a beavatottak tudhatnak.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: