Magyarország Alaptörvénye

2011. április 18-án fogadták el, és a köztársasági elnök május 25-én írta alá Magyarország alaptörvényét, mely az 1949 óta életben lévő, ám többször módosított Alkotmányt váltotta fel. Az Alaptörvény 2012. január 1-ével lépett életbe, számos azt kiegészítő ún. sarkalatos törvénnyel együtt.
Az A/3-as formátumú, több mint 200 oldalas kötet egy igazi könyvkülönlegesség, amely az Alaptörvény szövege mellett idézeteket, ábrákat, valamint hatvannégy régi és új festmény reprodukcióját is tartalmazza. E művek a magyar történelem jeles eseményeit ábrázolják a vérszerződéstől egészen napjainkig.
Ezen alapműveket egészítik ki a 2011-ben készült történelmi tárgyú festmények, amelyek az utóbbi 150 év legszebb és legsötétebb pillanatait ábrázolják. Festmény formájában köszönnek vissza többek között a dualizmus korának, az első és második világháború, az 1956-os forradalom és szabadságharc időszakának eseményei, egészen a vörösiszap-katasztrófáig és az új alkotmány születéséig.
Ez a kiadás az Alaptörvény szövegén és a képeken túl tartalmazza Alkotmányunk előzményeit, a Vérszerződéstől az Aranybullán keresztül az 1949-es Alkotmányig.
A Polgármesteri Hivatalban 2012. szeptember 3-ig tekinthették meg az érdeklődő polgárok az Alaptörvényt. 2012. szeptember 25-től a Vachott Sándor Városi Könyvtárban kapott helyet a reprezentatív album. Továbbiakban a városi könyvtár biztosítja az Alaptörvényhez való hozzáférést, a nyilvánosságot az olvasók, a polgárok számára.


 

 

Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: