Kortárs német irodalmi kiállítás

goezheA kortárs németnyelvű irodalom legfontosabb témáit és tendenciáit mutatja be az Ostzeit/Westzeit Kelet-korszak, Nyugat-korszak című irodalmi kiállítás. A kiállítást Ursula Kanyó, a budapesti Goethe Intézet könyvtárának vezetője nyitja meg 2012. szeptember 17-én délután 3 órárakor, a könyvtár Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményében - 3300 Eger, Kossuth u. 18 - melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.
A kiállítás 2012. szeptember 17-től október 6-ig tekinthető meg. A rendezvény és a kiállítás támogatója a Goethe-Institut.

Közreműködik Halmai Richie és a Közgé Kórus.

A kiállítás öt nagyobb téma – a Kelet kihívása, Berlin-szenvedély, történelemtudat, életérzés magány és globalizáció között, társadalmi folyamatok és problémák - köré rendezi az utóbbi évek jelentős német nyelvű kortárs irodalmi alkotásait, a műveken keresztül mutatva be a témát.
A kiállítás célja, hogy bemutassa napjaink izgalmas német irodalmát, illetve a magyar közönség számára eddig kevéssé ismert, magyar nyelven még nem megjelent szerzőkre is felhívja az olvasóközönség és a szakma figyelmét. A bemutatott könyvekből eddig 11 jelent meg magyar fordításban, melyek szintén bekerültek a kiállítás anyagába, amely így 12 plakátból, valamint 25 német és 11 magyar nyelvű könyvből áll. A kiállítást Helmut Böttiger irodalomkritikus állította össze.
A kiállításhoz egy totó is kapcsolódik, melynek megfejtői közül a legtöbb helyes választ adók jutalomban részesülnek. A megfejtések a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben október 6-ig adhatók le.
A könyvek a kiállítás ideje alatt kölcsönözhetők.
http://www.goethe.de/ins/hu/bud/kul/mag/lit/owz/hu7956518.htm
http://www.luise-berlin.de/lesezei/blz97_06/text09.htm
 

Esemény dátum: 
hétfő, szeptember 17, 2012 - 15:00 to 16:30
Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: