Áprilisi szakkönyv újdonságok

Farkas Zoltán: Hosszú hétvégék a szomszédban - Bécstől Kolozsvárig, Lembergtől Szarajevóig
A JEL-KÉP Kiadó legújabb útikönyve húsz hosszú hétvége lehetséges programjaként mutatja be a környező országok legérdekesebb látnivalóit, Bécstől Kolozsvárig, Lembergtől Szarajevóig. A látnivalók gondos kiválogatásának és a könnyen követhető szerkezetnek köszönhetően a könyv egyszerű és biztos választási lehetőséget kínál azoknak, akiknek nincs idejük arra, hogy napokig kutassanak az interneten, vagy több száz oldalas leírásokból válasszák ki az úticélt. A program összeállítását mindegyik fejezetben egy-egy háromnapos, részletes útiterv segíti, illetve a helyszínek leírását számos helyen zenei programok, vásárlási tippek, gyerekekkel utazóknak pedig külön programötletek egészítik ki. A könyv tartalmát 376 színes fénykép és 43 részletes térkép teszi teljessé. 

A családfelállítások során sok esetben kiderül, hogy egy vagy több méhen belül elvesztett iker áll a problémák hátterében. Angster Mária, a családfelállítás legjelentősebb magyarországi képviselője a maga nemében egyedülálló könyvet írt erről a témáról. A pszichológus szakma és a nagyközönség érdeklődésére egyaránt számot tartó kötet első része az ikervesztés biológiai tényeit, különböző pszichés jellemzőkben, illetve testi-lelki tünetekben fellépő következményeit ismerteti. Bemutatja az egyedül maradt ikrekkel végzett családállítás lépéseit és a gyerekekkel végzett munka lehetőségeit. Itt kapunk választ arra is, hogy mit jelképez a könyvborítón megjelenő mackó. A több mint húsz állítás részletes leírását is tartalmazó második részben azokról az esetekről olvashatunk, amelyekben a különféle panaszok hátterében az ikervesztés áll önmagában vagy más okokkal kombinálva. A harmadik rész kitekintés a szakma más területeire: különféle terápiás módszerekkel dolgozó pszichológusokkal készült interjúkon keresztül mutatja be az ikervesztett kliensekkel végzett munkát. 
 
Ismerős a következő helyzet? Áll az ember a gyümölcsfa előtt és azt kérdezi magától, melyik ágat vágjam le és melyiket hagyjam meg? Ez a hasznos könyvecske bemutatja a helyes metszés alapjait. Sok, könnyen érthető rajz segít abban, hogy a metszés fogásait minél könnyebben megértse az olvasó, és az olvasottakat eredményesen alkalmazza.

 
 
Egy rendkívüli ember mesél az életéről és arról az életről, amelyet mindannyian élhetünk - szeretet erejével áthatott, a világban tevékenyen részt vevő, ízig-vérig megélt értékes életről. A szeretet cselekszik nem kliséket és szabályokat vonultat fel, hanem Bob saját életének egy-egy csodálatos kalandjával mutatja be, hogy miért is kell elszakadnunk a megszokott, betanult, átlagos élettől. Bob nem kisebb kalandra hív, mint magára a nagybetűs ÉLETRE. Történetei elgondolkodtatnak, felháborítanak, megérintenek, felzaklatnak, lelkesítenek. A könyv elolvasása után képtelen leszel ugyanúgy élni az életedet. Többé már nem akarsz átlagos maradni!
Bob történetei hitetetlenek, csakúgy mint az, hogy ezek az események valóban vele, a mai világban történtek meg. És még hihetetlenebb az a csoda, hogy te is élhetsz ugyanilyen hihetetlen életet. Itt és most! Nem kell hozzá semmi más, csak igaz, tiszta, szívből jövő szeretet, amely nem merül ki a gondolatok szintjén. Mert az igazi szeretet nem csak elmélkedik vagy vágyakozik. A szeretet cselekszik!
 
Az ember lételeme a mozgás. Amikor világra jövünk, fáradhatatlanul és elképesztő hajlékonysággal tudjuk mozgatni a csontjainkat, izmainkat és inainkat. Csakhogy a fájdalommentes mozgás képességének adományát többnyire akkor kezdjük el becsülni, amikor már ropognak és fájnak az ízületeink. Az artrózis, azaz az ízületi porckopás ugyanis sajnos előbb-utóbb mindenkit elér. De valójában mi az, ami fáj és miért? Hogyan épülnek fel az ízületek és miként működnek együtt a test többi részével? Mi az, ami árt nekik? És mi az, ami használ? Milyen mozgásformákkal tarthatjuk karban őket? És ha már nagy a baj, hogyan tud segíteni az orvostudomány?
Dr. Thomas Pfeifer ortopéd orvos érdekes és szórakoztató utazásra invitál az ízületek világába, s ennek során feltárulnak előttünk mozgékonyságunk titkai.
Forrás: Libri

 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: