Márciusi szakkönyv újdonságok

Michael D'Antonio: Soha nem elég - Küzdelem a sikerért
A Pulitzer-díjjal kitüntetett neves amerikai újságíró, Michael D’Antonio nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elkészítette napjaink legismertebb emberének, az amerikai politikai rendszert a feje tetejére állító Donald Trumpnak részletes, elképesztő titkokkal és leleplezésekkel teli életrajzát.
Trumpot ma már senkinek sem kell bemutatni. Ez a sikert sikerre halmozó, rámenős, lehengerlő stílusú, látszólag megrendíthetetlen férfi a New York-i ingatlanpiacon lett először milliomos, majd milliárdos. Nagyon sokan szerettek volna rájönni, hogy mi a titka sikerének.
Izgalmas történeteket olvashatunk fiatalkoráról, egyetemi éveiről és a züllött New York-i éjszakában mulatozó ifjú üzletemberről is. Trump küzdelmes életútja során arra törekedett, hogy csillogó világmárka legyen a csupa nagybetűvel írt TRUMP névből. Michael D’Antonio könyve pontosan ugyanilyen magas minőségi elvárásokat támasztott önmagával szemben.
A könyv a lehető legjobbkor jelenik meg ahhoz, hogy az amerikai elnökválasztás hajrájában beleshessünk a kulisszák mögé. Lehull az álarc Trumpról, kiderül, mi köze van a politika szürke eminenciásaihoz, a befolyásos érdekszövetségesekhez.

Szvámí Sivánanda Rádhá: Hatha jóga, a rejtett nyelv. - Szimbólumok, titkok és metaforák
"Ez a könyv azoknak szól, akik a hatha jóga gyakorlásakor az ászanák mélyebb értelmét is szeret­nék megérteni és megtapasztalni.
A gyakorlatok jelképiségét feltárva közelebb kerülünk egy bennünk rejlő mély és gazdag értelemhez, amely pszichológiai és spirituális szempontból is nagy jelentőségű.
A szerző klasszikus hatha jóga ászanák segítségével ismerteteiaz egyes jelképek kultúrákba ágyazott egyetemes üzenetét, majd pedig gyakorlatok ad, melyek révén a ,,holt anyag" személyes felfedezőúttá alakítható."A Hatha jóga, a rejtett nyelv mélyen személyes és egyben zseniálisan egyetemes könyv. Ha figyelemmel fordulunk az ászanák szimbolikája felé, több jelentésréteget is feltárhatunk, és egész életünket átformáló összefüggésekre bukkanhatunk.

Robert Kurson: Rakétaemberek - Az Apollo 8 merész küldetése és az űrhajósok, akik először utaztak a Holdhoz
1968 egy történelmi viharokkal és viszályokkal terhes év volt - végrehajtották a Tet-offenzívát, meggyilkolták Martin Luther Kinget és Robert Kennedyt, Chicagóban a Demokrata Párt országos konvenciója idején zavargások törtek ki. Ilyen nyomás alatt kellett végrehajtani az Apollo-8 küldetését, Amerika nagyságának legmerészebb és legkockázatosabb próbáját. Magával ragadó és szakavatott beszámolójában Robert Kurson a három űrhajóst és családjaikat állítja a történet középpontjába: a parancsnok Frank Bormant, az utolsó küldetésére induló, küzdő típusú embert, az álmodozó Jim Lovellt, aki gyermekkora óta arra vágyott, hogy egy rakétával elrepüljön a Holdra, és Bill Anderst, a fiatal nukleáris mérnököt és vadászpilótát, aki első űrrepülésére indult.
Robert Kurson több száz óra időtartamban készített interjúkat az űrhajósokkal, szeretteikkel, a NASA munkatársaival és szakértők sokaságával, életszerűen felelevenítve a felejthetetlen részleteket Amerika történetének legnagyszerűbb óráiról. 
Megtörtént eseményeket feldolgozó thrillerjében Kurson feltárja az űrhajósokra leselkedő veszélyeket és bemutatja rendkívüli bátorságukat, amelynek köszönhetően az emberiség először távolodott el a Földtől - és érkezett meg egy idegen világ közelébe.

Adam Rutherford: Minden ember [rövid] története
Ez a történet rólunk szól. Arról, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk. Mindannyiunk története teljesen egyedi, mint ahogy a valaha élt mintegy 100 milliárd ember a története is az. Egyedi, mégis közös, mert génjeinkben ott hordozzuk fajunk történetét - a születését és a halálét, a betegségekét, az éhínségekét, a vándorlásokét és sok-sok szexét. 
Amióta a tudósok 2001-ben először olvasták el a teljes emberi genomot, nagyon sok mindent állítottak azzal kapcsolatban, és persze sok mindennek az ellenkezőjét is, sőt egy sor mítosz is született a témában. De ahogy Adam Rutherford elmagyarázza, a genomjainkat nem használati útmutatókként kellene olvasnunk, hanem epikus költeményekként. A DNS sokkal kevesebb dolgot határoz meg, mint azt eddig sejtették velünk - sokkal kevesebbet rólunk, egyénekről, viszont összehasonlíthatatlanul többet fajunk egészéről.
A genetika egyre terjeszkedő tájain tett utazása során Adam Rutherford megmutatja, mit árulnak el ma a génjeink a múltunkról. A neandervölgyiektől a gyilkosságokig, a vörös hajúaktól a rasszokig, halott királyoktól a pestisjárványokig, az evolúciótól az epigenetikáig - ez egy mítoszromboló és felvilágosító új portré arról, kik vagyunk, és hogyan lettünk.
Forrás: Libri

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: